11.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаШампион на Литва с Жалгирис за Балкан: Доста здрав отбор са, имат...

Шампион на Литва с Жалгирис за Балкан: Доста здрав отбор са, имат предимството да играят в своята зала

Очаквам здрава битка, каза още Адас Юшкевичус

Шампионът на Литва с Жалгирис от 2013 г. Адас Юшкевичус бе eдин от виновниците за успеха на руския Парма над Рилски спортист с 90:61 на 1/8-финалите от „балона“ в Ботевград. Участникът на световното първенство в Испания през 2014 г., който вкара 18 точки срещу самоковци, не спести добрите си думи за Балкан, с който тимът му ще играе утре от 21.00 ч. на 1/4-финалите във ФИБА Къп. 

Гледах мача на Балкан срещу Фрибург и мисля, че са доста здрав отбор. Може да видиш почерка на треньора. Играят много добра защита от това, което видях. Очаквам здрава битка. Балкан играе у дома и трябва да сме концентрирани на 100%, защото това е тяхната зала и всичко може да се случи. Това е голямо предимство за тях. Целта ни е да печелим всеки мач. Не сме говорили за нещо повече в турнира. Гледаме мач за мач. Първата ни цел бе да победим Рилски, а следващата Балкан. Гледам само един ден напред. Това е целта на нашия тим“, заяви Адас Юшкевичус.

Гардът на участника във ВТБ Лигата сподели и впечатленията си от срещата с Рилски спортист. 

Мисля, че започнахме много добре. Бяхме концентрирани от първата минута и за това направихме разлика и контролирахме мача през цялото време. Не сме очаквали нищо лесно, за това започнахме с агресивна защита още в първите минути. Показахме им, че сме сериозни и разбихме тяхната игра още отначало. Последната седмица беше лоша за нас в руското първенство, за това искахме да се вдигнем и го направихме„, добави 32-годишният литовец.

Рилски спортист приключи участието си във ФИБА Къп (видео)

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани