12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНБАШампион в НБА слага край на кариерата си (видео)

Шампион в НБА слага край на кариерата си (видео)

Aндрю Богът окачва кецовете на пирона на 36 години

Една от легендите на австралийския баскетбол Андрю Богът обяви, че слага край на професионалната си кариера. 213-сантиметровият център окачва кецовете на пирона на 36-годишна възраст.

Решението не беше лесно, но мисля, че е правилно. Няма да играя никъде през новия сезон. Моето решение е окончателно и влиза в сила веднага. Исках да направя това на Олимпийските игри, но явно не е било писано да стигна до четвърта Олимпиада”, признава Андрю Богът в своя личен подкаст.

Роденият в Мелбърн играч преминава през тимове като Милуоки, Голдън Стейт, Далас, Кливланд, Клипърс и Лейкърс в НБА, където има 14 сезона. Шампион в лигата с Уориърс от 2015 г. Лидер по чадъри през 2011 г. През последните два сезона носи екипа на Сидни Кингс в родината си.

С националния отбор на Австралия играе на Олимпиадите в Атина през 2004 г., в Пекин през 2008 г. и в Рио през 2016 г., както и на световните първенства през 2006 г. в Япония и в Китай през 2019 г. Има и участие на ФИБА Океания през 2015 г.

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани