12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияШампионките от Берое получиха плакети за високи спортни постижения

Шампионките от Берое получиха плакети за високи спортни постижения

Стара Загора аплодира момичетата на Таня Гатева

На площада пред сградата на Община Стара Загора днес бяха посрещнати и приветствани от старозагорци тройните шампионки от Берое, които донесоха под липите едновременно три купи. Отборът победи в първенството на България, спечели Адриатическата лига и Купата на България.

Изключително съм развълнувана, че днес всички ние – жителите и гостите на Стара Загора, всички фенове на спорта, на баскетбола, можем да се поздравим с този паметен и знаменателен момент – завоюване на три купи в един състезателен сезон – Купа на България, Купа на Адриатическата лига и за първи път в най-новата история на женския баскетбол – толкова чаканата шампионска титла на България”, каза в поздравителното си слово ресорният заместник-кметът Красимира Чахова.

Вие доказахте на всички, че можете. Вие заслужавате тези победи и тези трофеи. Гордеем се с вас и ви обичаме”, допълни тя.

Искам да изкажа най-голямото – Благодаря – на Иван Ангелов – каза и треньорът на отбора Татяна Гатева. – „Без него нямаше да можем да се справим. Години наред той положи големи усилия – финансови и морални, беше до нас и накрая успяхме да донесем купата в Стара Загора. Страшно много ни липсвате и тези три купи са и за вас”, обърна се тя към феновете.

Благодаря ви, че ни уважавате и винаги се отнасяте с респект към нас. Благодарим и на нашата треньорка, която всеки разбор започваше с думите – Аз вярвам във вас, което е най-важното нещо за един спортист. Благодаря и на момичетата, с които заедно се борихме. Радвам се, че успяхме да зарадваме и вас, феновете, с три купи. Трудно е да се постигне такова нещо в една година”, призна Виолина Кочева.

Шампионките от Берое получиха почетни грамоти, плакети за високи спортни постижения и подаръци от името на Община Стара Загора под звуците на “We Are The Champions” на “Куин” и дъжд от златни конфети. Отличени бяха още треньорът Таня Ганева, помощник-треньорът Неманя Ламбергар, президентът на клуба Валентин Тотев, изпълнителният директор Иван Николов и членовете на управителния съвет.

ПрезGoogle
ИзточникStzagora.net
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани