13.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоЕвропаШампионите в Евролигата: Ето кои са те!

Шампионите в Евролигата: Ето кои са те!

Всички участници в тазгодишното издание на Файнъл Фор са достигaли до отличието

Края на сезона в Евролигата ще бъде поставен с Финалната четворка, която стартира днес в Белград. За трофея ще се борят Александър Везенков и Олимпиакос, както и Анадолу Ефес, Реал Мадрид и Барселона.

За пети път в историята на турнира два испански тима ще участват на Файнъл Фор и те ще се изправят помежду си в „Ел Класико“ тази вечер в 22.00 ч. За първи път пък българин ще играе на финалите в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Александър Везенков и Олимпиакос ще спорят с настоящия носител на трофея Анадолу Ефес от 19.00 ч. днес.

Но кой има повече титли?!

Реал Мадрид е кралят на Европа с 10 корони или с две повече от ЦСКА Москва, който бе изваден от турнира през март, заради войната в Украйна, заедно със Зенит и УНИКС Казан. Отборът на Пабло Ласо има добри спомени от сръбската столица, където през 2018 г. вдигна последния си трофей в Евролигата след победа над Фенербахче с 85:80 във финала.

Всички участници в тазгодишното издание на Финалната четворка са достигнали до върха в различни моменти. Олимпиакос на Александър Везенков прави това през 1997 г., 2012 г. и 2013 г. Барселона има във витрината си два такива трофея – през 2003 г. и 2010 г. Анадолу Ефес прибра отличието преди 12 месеца на немска земя.

Eто и кои са отборите с най-много титли в Евролигата:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани