9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияШабла и Енигма Фойерверк с драматични победи в плейофите на ББЛ А...

Шабла и Енигма Фойерверк с драматични победи в плейофите на ББЛ А група

Два мача от плейофите на отделните региони в ББЛ А група се изиграха в София и Шумен

Шабла и Енигма Фойерверк записаха драматични победи в мачовете си от плейофите на ББЛ А група. 

Четвъртият в редовния сезон на регион Изток Шабла се наложи над втория Шумен на негов терен със 78:72 в първи мач от полуфиналната серия между двата тима.

Срещата започна доста оспорвано, като през цялата първа четвърт разликата така и не надхвърли 4 точки. Домакините взеха леко предимство в края й при 23:21, но въпреки по-добрата си успевамост в подкошието, допускаха повече грешки и отбелязаха само една тройка за цялото първо полувреме, след което вече бяха в ролята на догонващи – 34:39. За кратко баскетболистите на Янко Янков успяха да си върнат водачеството след паузата, но преди последната част Шабла отново водеше при 66:53. Авансът на гостите достигна 15 точки при оставащи шест минути. Шумен обаче не се отказа и се доближи само до 2, като имаше възможност и за пълен обрат, но съперникът му успя да удържи преднината си до последно и да спечели.

Ивайло Тодоров завърши с 18 точки и 7 борби за победителите, дабъл-дабъл от 14 точки и 10 борби има Станислав Цонков, с 12 точки е Константин Колев, а с 10 точки и 7 борби е Хакан Сербезов. За Шумен по 19 точки реализираха Симеон Георгиев (8 асистенции) и Йоан Йоргов (8 борби). Никола Николов има 18 точки и 10 борби, Ростислав Тончев е с 13 точки и 7 борби.

На Запад плейофите започнаха с обрат за Енигма Фойерверк, който навакса 16 точки пасив и надви НСА с 66:62. Двубоят бе от четвъртфиналите в региона, като се проведе в столичната зала „Триадица“.

Водени от стартиралия силно Георги Дамянов, баскетболистите от спортната академия натрупаха двуцифрена разлика само за няколко минути игра при 17:6, а в комбинация с повечето пропуски на съперника, след първата четвърт бяха напред с 22:13. Преднината на НСА достигна 16 точки през втория период, но съставът на Георги Давидов отговори със силна серия и на почивката намали изоставането си едва на 4 – 34:38. Подемът в играта на Енигма Фойеверк продължи и след паузата, а след 15 безответни точки на старта на полувремето, тимът стигна до пълен обрат, като преди последната част водеше с 55:50. Отборът на Явор Аспарухов на два пъти сваляше разликата само до точка в заключителната четвърт, но до нов обрат така и не се стигна.

Виктор Германов бе над всички за победителите с 27 точки и 11 борби, Христо Гатев също записа дабъл-дабъл от 17 точки и 11 борби. За НСА Георги Дамянов реализира 18 точки (4 тройки), Даниел Милчев добави 13 точки, с 10 и 11 борби е Драгомир Енчев.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани