15.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоОще от светаЧуждестранните играчи поискаха прекратяване на сезона в Израел

Чуждестранните играчи поискаха прекратяване на сезона в Израел

Напрегнатата обстановка в страната е причина за молбата на баскетболистите

Чуждестранните играчи пожелаха прекратяване на сезона в израелската Суперлига. Причина за молбата им към ръководството на лигата е ескалацията на напрежение между Израел и Газа.

Баскетболистите излязоха с общо изявление, в което призоваха за край на сезона в шампионата, за да могат да защитят себе си и семействата си. Всички мачове в Израел са отложени, заради напрегнатата обстановка в страната. Преди няколко дни двубой от Втора дивизия бе прекъснат, заради сигнал за опасност от ракети.

Инициативата за тази стъпка от страна на играчите е на бившия баскетболист от НБА Джеръми Парго, който в момента е част от Макаби Ришон. Много от състезателите искат да напуснат страната, макар че се отменят все повече полети от и до Тел Авив.

Според медиите в Израел, в следващите часове ще се проведе заседание на ръководството на Суперлига, на което ще бъде обсъдено продължаването на сезона. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани