9.6 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНационални отбориЧехия не остави шансове на Босна в групата на България в световните...

Чехия не остави шансове на Босна в групата на България в световните квалификации (видео)

Втори успех за отбора на Ронен Гинсбург в пресявките

Чехия направи ситуацията в групата на България в световните квалификации още по-сложна. Отборът на Ронен Гинсбург се наложи над Босна и Херцеговина с 93:81 в другия мач от този поток, който се игра в Пардубице.

Така чехите вече са с баланс от 2-3, колкото имат и босненците, които са трети в класирането. На върха в група F е Литва, която има 5 победи в актива си, след като победи България в Самоков със 72:70. Нашите са последни с 1 успех и 4 поражения.

Ондреж Балвин се завърна в националния отбор на Чехия с дабъл-дабъл – 19 точки и 11 борби. Яромир Бахачик добави 16. Войтех Хрюбан и Томаш Саторански се отчетоха с по 13 точки, като последният направи и 10 асистенции.

Джанан Муса и Джон Роберсън бяха най-добри за Босна и Херцеговина с по 16 точки. Миралем Халилович реализира 13 плюс 10 борби. Кенан Кеменяш остана с 10 точки и 8 борби.

Домакините изгубиха битката под двата ринга, след като грабнаха 39 срещу 44 борби за босненците. Чехите обаче компенсираха с по-точен мерник при стрелбата от средно разстояние – 54.5% срещу 41% за момчетата на Азиз Бекир.

На 4 юли (понеделник) от 21.00 ч. Босна и Херцеговина ще приеме България в Сараево, докато същият ден от 19.30 ч. Чехия ще спори с Литва в Клайпеда.

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕХИЯ – БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани