13.8 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияВ Черно море Тича ще опитат да запазят част от играчите си

В Черно море Тича ще опитат да запазят част от играчите си

От клуба вече са имали разговори с поне шестима баскетболисти

Черно море Тича ще опита да запази част от своите баскетболисти от миналогодишния състав. Това призна по време на днешната пресконфереция на варненския тим президентът на клуба Георги Ганчев.

Имаме предварителни разговори с Мартин Стефанов, Цветомир Куртев, Мишо Молдов, Алекс Стойков, Веско Георгиев. Не е ясно какво ще бъде физическото му състояние. С Георги Боянов сме в съвсем начални разговори, както и тези, които идват отдолу. На тези момчета на 100% мога да кажа, че не са участвали. Всички си получаваха възнагражденията на датата, на която сме се разбрали – с пет дни закъснение или с пет дни по-рано. Няма някой, който да е чакал за пари. Левски например имаха финансови проблеми и четири месеца не бяха получавали заплати. Левски, който сигурно има 20 пъти по-голям бюджет от нашия. Ние не сме имали никакви финансови проблеми“, призна Георги Ганчев.

Оттук нататък през следващия месец имаме доста важни срещи, за да видим как ще си осигурява финансирането през следващата година. Търсим варианти за треньор, както и за финансиране. Трябва да срещнем подкрепа и от нашата община. Конкретика от около това, както и около треньора и състава ще имаме в края на следващия месец„, допълни още той, като не изключи възможността Даниел Клечков да води отбора в бъдеще.

Изтеклият сезон за нашия клуб беше отчайващ. Имахме една основна задача предвид недоброто финансово състояние на клуба и контузиите на играчите, това беше да се класираме за плейофите. Не успяхме, за съжаление. Последните шест години ни се случва за втори път. Сега нещата са доста по-комплексни, отколкото преди две години, когато също не успяхме да се класираме за плейофите“, коментира Георги Ганчев.

Основната цел да се класираме за плейофите не беше изпълнена, а причините са няколко. Едната е обективна – започвам с ниския бюджет, тук отговорност нося аз и ръководството на клуба, че не успяхме да реализираме финансови средства, които да подпомогнат клуба. На второ място това са контузиите на играчите. През целия сезон бяхме съпътствани от травми, оперирахме трима от нашите състезатели„, каза още президентът на Черно море Тича.

Скандал в баскетбола: Отбор от НБЛ замесен в уредени мачове

ПрезGoogle
ИзточникDsport.bg
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани