1.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияЧерно море Тича прибра Купата на БФБ при юношите

Черно море Тича прибра Купата на БФБ при юношите

Варненци се справиха с Левски във финала

Черно море Тича спечели Купата на БФБаскетбол при юношите. Варненци използваха домакинството си на турнира по най-добрия начин и победиха Левски във финала с 84:70.

Двубоят бе оспорван, като двата тима си размениха по една четвърт през първото полувреме. След почивката „моряците“ нанесоха своя удар с 30:14 в третата част, а финалния щурм на тима, воден от Георги Давидов се оказа недостатъчен за крайния успех на „сините“.

Иван Спиров бе на много високо ниво за успеха и наниза 40 точки в мача, като хвана и 8 борби. С 15 се отличи Любомир Керемедчиев, а с 13 – Кристиян Попов.

За Левски капитанът Теодор Николов завърши с 23 точки, а 20 добави Красимир Петров (8 борби). С 15 се включи Момчил Кадиев.

Тунджа спечели бронзовите медали в надпреварата, след като победи Балкан с 69:63. Ямболии отбелязаха само една тройка в срещата, но вкараха 56 от точките си под коша. Над всички за победителите бе Николай Нинов с 27 точки и 11 борби. Георги Герганов се отчете със 17 и 8 борби. Дабъл-дабъл записа и Андон Вачев – 10 точки и 11 борби.

Николай Ненчев бе най-резултатен за Балкан с 22 точки, а Веселин Христов се остана с 16 и 16 борби.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани