7.9 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоБългарияЧерно море Тича без публика в следващите си две домакинства в НБЛ

Черно море Тича без публика в следващите си две домакинства в НБЛ

Варненци са наказани от лигата и с глоби на стойност 3300 лв., заради нарушаване на реда по време на мача с Черноморец

Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ наказа Черно море Тича с два мача без публика. Причината е „саморазправа чрез употреба на физическа сила със състезатели на Черноморец Бургас“ от страна на феновете на варненци след последното им домакинство в шампионата. Освен това, „моряците“ са наказани с глоби на обща стойност 3300 лв.

Черноморец се върна на победния път в НБЛ (ВИДЕО)

Ето и какви са наказанията на ДАС към НБЛ след Черно море Тича – Черноморец:

На заседание, проведено на 17.11.2022 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Ивелин Тонков от мача Черно море Тича – Черноморец от 12.11.2022 г. във Варна. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши:

РЕШИ:

– Налага на БК „Черно море Тича“, имуществена санкция в размер на 1000 (хиляда) лева на основание чл.37, т.2 от ДАП на НБЛ, за нарушаване от страна на публиката установения ред по време на среща №41 между отборите на БК „Черно море Тича“ и БК „Черноморец Бургас”, проведена на 12.11.2022 г.  в гр. Варна.

На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.1 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ и вземайки предвид депозираното от ръководството на БК „Черноморец Бургас” становище относно случилото се след края на срещата, проведена на 12.11.2022г., ДАС приема за установено следното:

Според рапорта за инциденти на дежурния представител, след края на срещата, феновете на отбора домакин са навлезли на терена и са извършили непристойни прояви, които създават ненормална обстановка на терена, изразяващи се в отправяне на обиди и заплахи към съдийския състав, състезателите и длъжностните лица на противниковия отбор. Описаното в доклада на дежурния представител на БФБ поведение на публиката е недопустимо, и по същността си изпълва фактическия състав на нарушение по смисъла на горецитираните разпоредби на ДАП, поради което ДАС налага санкцията в указания размер.

– Налага на БК „Черно море Тича“, имуществена санкция размер на 300 (триста) лева за хвърляне на предмети на терена, които не са опасни за здравето на участниците, на основание чл.37, т.7 от ДАП на НБЛ, в среща №41 между отборите на БК „Черно море Тича“ и БК „Черноморец Бургас”, проведена на 12.11.2022 г. в гр. Варна.

На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.2 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведомяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, по време на срещата от публиката на домакина БК „Черно море Тича” са хвърлени на игралното поле предмети, незастрашаващи здравето на участниците. Предвидената имуществена санкция в чл.37 т.7 от ДАП на НБЛ е от 100 до 300 лева за всеки хвърлен предмет. Вземайки предвид дързостта на извършеното и големия брой хвърлени предмети съгласно доклада, ДАС налага санкция в указания по-горе размер общо за всички хвърлени предмети, а именно по 100 (сто) лева за всяка бутилка от минерална вода.

– Налага на БК „Черно море Тича“, имуществена санкция размер на 2000 (две хиляди) лева, както и с лишаване от домакинство/провеждане на домакински мач пред празни трибуни за следващите 2 (две) домакински срещи на клуба на основание чл.37, т.3 от ДАП на НБЛ, за саморазправа чрез употреба на физическа сила със състезатели на БК “Черноморец Бургас” след края на среща №41 между отборите на БК „Черно море Тича“ и БК „Черноморец Бургас”, проведена на 12.11.2022 г. в гр. Варна.

На основание чл. 27 от ДАП, решението по т.3 подлежи на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен срок от уведмяването за същото.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, предоставените снимкови и видеоматериали от срещата и вземайки предвид депозираното от ръководството на БК „Черноморец Бургас” становище относно случилото се по време на срещата, проведена на 12.11.2022 г., ДАС приема за установено следното:

Според рапорта за инциденти на дежурния представител, както и видимо от кадри от Keemotion системата непосредствено след края на срещата част от феновете на БК „Черно море Тича” са навлезли на терена и са влезли в саморазправа чрез употреба на физическа сила с част от състезателите на гостуващия отбор. Описаното поведение на феновете на отбора домакин представлява сериозно нарушение, както на установения ред за провеждане на баскетболни срещи, така и на обществения ред, което е недопустимо. Предвид характера на извършеното сериозно нарушение от страна на феновете на БК “Черно море Тича” и съгласно предвиденото в ДАП на НБЛ наказание, ДАС налага кумулативно двете санкции на отбора домакин.

– Налага на Тач Анру, състезател с №32 от отбора на БК „Черно море Тича“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №41 между отборите на БК „Черно море Тича“ и БК „Черноморец Бургас“, проведена на 12.11.2020г. в гр. Варна

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.4 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №32 от отбора на БК „Черно море Тича” – Тач Анру е отсъдено техническо нарушение, за реакция и оспорване на съдийско отсъждане. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

– Налага на Иван Спиров, състезател с №13 от отбора на БК „Черно море Тича“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №41 между отборите на БК „Черно море Тича“ и БК „Черноморец Бургас“, проведена на 12.11.2020г. в гр. Варна

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.5 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №13 от отбора на БК „Черно море Тича” – Иван Спиров е отсъдено техническо нарушение, за несъгласие със съдийско отсъждане и ритане на топката. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

– Налага на Костадин Лазаров, състезател с №4 от отбора на БК „Черно море Тича“, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща № 41 между отборите на БК „Черно море Тича“ и БК „Черноморец Бургас“, проведена на 12.11.2020г. в гр. Варна

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.6 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №4 от отбора на БК „Черно море Тича” – Костадин Лазаров е отсъдено техническо нарушение, за реплики срещу съдийско отсъждане. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

ПрезGoogle
ИзточникНБЛ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани