7.4 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоБългарияЧерно море Тича без Георги Боянов срещу лидера в НБЛ

Черно море Тича без Георги Боянов срещу лидера в НБЛ

ДАС наказа крилото за един мач заради дисквалификацията в Плевен

Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ взе решение да накаже с лишаване от състезателни права за една среща крилото на Черно море Тича Георги Боянов, който бе изгонен в двубоя срещу Спартак в Плевен. Това означава, че той ще пропусне домакинството на тима си срещу Рилски спортист на 10 април.

Ето и всички наказания от последното заседание на ДАС:

„На заседание, проведено на 05.04.2021 г., Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгледа доклада на Владимир Атанасов – дежурен представител на БФБ от среща №86 между Спартак Плевен и Черно море Тича от 01.04.2021 г. Въз основа на доклада, на основание чл. 15, ал. 1 във връзка с чл. 25, ал. 1 от Дисциплинарно-административните правила (ДАП) на НБЛ, предвид липсата на депозирано от заинтересованите лица възражение по см. на чл. 18 от ДАП, Дисциплинарно-административният съвет реши

– Налага на Георги Боянов, състезател с №24 от отбора на Черно море Тича, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №86 между отборите на БК Спартак Плевен и Черно море Тича, проведена на 01.04.2021г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №24 от отбора на Черно море Тича – Георги Боянов – е отсъдено техническо нарушение за реакция срещу съдийско отсъждане. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

– Налага на Георги Боянов, състезател с №24 от отбора на Черно море Тича, глоба в размер на 150 (сто и петдесет) лева и лишаване от права за една среща на основание чл.34, т.2 от ДАП на НБЛ, за дисквалифициращо нарушение, отсъдено в среща №86 между отборите на Спартак Плевен и Черно море Тича, проведена на 01.04.2021г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №24 от отбора на Черно море Тича – Георги Боянов – е отсъдено дисквалифициращо нарушение за груба реплика срещу съдиите. Наказанието е строго определено в ДАП на НБЛ, което предопределя размера и вида на последното.

На базата на същия доклад ДАС отсъди:

– Налага на Спартак Плевен имуществена санкция в размер на 200 (двеста) лева на основание чл. 40 т.4 от ДАП на НБЛ във връзка с чл.7, ал.1, т.16  и т.14 от „Правила за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ“ за неизправни измервателни уреди в среща №86 между отборите на Спартак Плевен и Черно море Тича, проведена на 01.04.2021г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Според доклада на дежурния представител на БФБ, уредът за измерване на 24 секунди не е отчитал десети от секундата последните 5 секунди на измервания период, също така е имало неработеща червена линейна инадикация по целия периметър на таблото, което е нарушение на чл.7, ал.1, т.16 и т.14 от Правилата за провеждане на държавно първенство мъже – НБЛ. С решение от 15.10.2020г., ДАС отправи указание до Спартак Плевен да бъдат отстранени нередовностите на измервателните уреди до следващата среща на клуба. С оглед фактите, изложени в доклада на дежурния представител, указанията на ДАС не са изпълнени. Предвидената имуществена санкция в чл.40 т.4 от ДАП на НБЛ е до 500 лева. Предвид това, че има отправено предупреждение, както и неколкократно наложени санкции от ДАС и това че нередовностите не са отстранени, ДАС налага санкция в размер на 200 (двеста) лева.

– Указва на Спартак Плевен да вземе мерки относно пристигането навреме на дежурния лекар, тъй като при следващo забавяне на срещата на това основание ще последва имуществена санкция в размер на 500 (петстотин) лева на основание чл. 40 т.13 от ДАП на НБЛ за забавяне на среща поради закъснение на дежурен лекар в среща. Според доклада на дежурния представител на БФБ, д-р Иван Ламбев е закъснял за срещата, поради което началото на последната се е състояло със закъснение от 3 минути. Има предвидена имуществена санкция в чл.40 т.13 от ДАП на НБЛ е изрично определена в размер на 500 (петстотин) лева, която ще последва при повторно нарушение.

– Налага на Радослав Кочев, състезател с №27 от отбора на Спартак Плевен, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №86 между отборите на Спартак Плевен и Черно море Тича, проведена на 01.04.2021 г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №27 от отбора на Спартак Плевен – Радослав Кочев – е отсъдено техническо нарушение за реакция срещу съдийско отсъждане. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.

ДАС разгледа и доклада на Любомир Амиорков за мача между Левски Лукойл и Черноморец и реши:

Налага на Кийт Бенсън, състезател с №34 от отбора на Левски Лукойл, глоба в размер на 100 (сто) лева на основание чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушение, отсъдено в среща №91 между отборите на Левски Лукойл и Черноморец Бургас, проведена на 31.03.2021г.

На основание чл. 29 от ДАП на НБЛ, решението по т.1 не подлежи на обжалване.

Мотиви: Съгласно доклада на дежурния представител на БФБ, на състезателя с №34 от отбора на Левски Лукойл – Кийт Бенсън – е отсъдено техническо нарушение за реакция след съдийско отсъждане. Нарушението е първо за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказанието му.“

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани