13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияЧерноморец мина границата от 110 точки във втори пореден мач в Бургас...

Черноморец мина границата от 110 точки във втори пореден мач в Бургас (видео)

Победа №3 за бургазлии в НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец постигна трета поредна домакинска победа в НБЛ през този сезон. В своя зала „Бойчо Брънзов“ тимът на Васил Евтимов мина през Ямбол със 110:78 в мач от 4 кръг в мъжкия ни елит.

И ОЩЕ: „Акулите“ имат в актива си 3 успеха и 1 поражение, като заемат второ място в класирането, докато ямболии са с 4 загуби и са осми.

НАЙ-ДОБРИ: Тони Троха бе много полезен за Черноморец и оформи дабъл-дабъл – 21 точки и 15 борби. Уендъл Люис добави 18 и 9 борби. Тихомир Желев се разписа със 17 точки и 6 асистенции. По 14 вкараха Георги Боянов, Кортни Белджър и Ивайло Тонев, като първият овладя и 8 борби.

Кортни Алекзандър бе над всички за Ямбол с 21 точки и 11 борби. Дарин Иванов се отчете със 17, 5 борби и 5 асистенции. По Брайънт остана с 10 точки.

КЛЮЧЪТ Домакините нямаха спиране още от първите секунди и чрез Уендъл Люис, Кортни Белджър, Тони Троха и Тихомир Желев се изстреляха напред с 31:9. През втората четвърт лекцията на бургазлии продължи, като те направиха преднината си 30 точки чрез Георги Боянов и Евгени Хаджирусев. От другата страна усилията на Кортни Алекзандър и Дарин Иванов не бяха достатъчни на ямболии, които изоставаха с 30:59 след 20 минути. След паузата Черноморец държеше инициативата и направи аванса си 41 точки, за да стигне до категоричното 110:78.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 8 ноември Черноморец ще гостува на Спартак Плевен, а два дни по-късно Ямбол ще приеме Шумен. 

СТАТИСТИКА ОТ ЧЕРНОМОРЕЦ – ЯМБОЛ

Вижте пълен запис на двубоя: 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани