9.1 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияЧерноморец намери начин да победи Левски след три поредни загуби (видео)

Черноморец намери начин да победи Левски след три поредни загуби (видео)

Бургазлии минаха кота 100 в София

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец записа първи успех срещу Левски през този сезон след трите поредни загуби във всички турнири. Отборът на Васил Евтимов се наложи над Левски със 104:94 като гост в среща от 27 кръг в НБЛ. Бургазлии са с баланс от 16-9 и са трети, докато „сините“ са с 12 успеха и 12 поражения и са седми в класирането.

И ОЩЕ: Срещата в зала „Триадица“ бе спряна за известно време в началото, тъй като таванът протече и се наложи подът да бъде подсушен. Освен това, Левски остана без своя треньор Димитър Ангелов в началото на второто полувреме, след като той бе изгонен.

НАЙ-ДОБРИ: Джордан Тъкър наниза 41 точки за Черноморец, от които 5 тройки, плюс 6 борби. Симеон Лепичев добави 22 и 6 борби. Макол Моайен финишира с 12 точки и 6 борби. Мунис Туту пък направи 15 асистенции.

Алън Арнет (5 асистенции) и Златин Георгиев (6 асистенции) бяха най-резултатни за Левски с по 18 точки. Джон Флорвиъс се отчете със 17 и 6 борби. Серхий Павлов остана с 16 точки и 8 борби.

КЛЮЧЪТ: След равностойното начало Черноморец все пак стигна до преднина след успешни акции на Симеон Лепичев, Брайс Нзи и Макол Мойаен за 26:17. През втория период бургазлии направиха аванса си 16 точки, като поддържаха това темпо и на почивката бяха напред с 51:38. След паузата Левски сведе пасива си до 4 точки чрез Алън Арнет, Лъчезар Димитров и Златин Георгиев. Гостите обаче отново се оказаха с преднина от 10 точки чрез Симеон Лепичев и Джордан Тъкър, но домакините не се отказаха и намалиха изоставането си до 3 точки след успешни наказателни удари на Серхий Павлов. Николай Георгиев бе точен на няколко пъти за 80:71 в полза на „акулите“ след 30 минути. През последната четвърт Левски се озова на 6 точки от съперника, но Джордан Тъкър и Макол Мойаен не позволиха отборът им да изпусна лидерството.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 5 април Черноморец ще излезе срещу Балкан в Ботевград, докато същия ден Левски ще играе срещу ЦСКА.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – ЧЕРНОМОРЕЦ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани