14.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияЧерноморец издържа в драма със Спартак за 1-1

Черноморец издържа в драма със Спартак за 1-1

Първи успех за бургазлии в плейофите на НБЛ

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Черноморец показа характер и достигна до първа победа в плейофите на НБЛ. Отборът на Васил Евтимов надви Спартак с 85:84 като гост за 1-1 в серията от 1/4-финалите в родния елит.

НАЙ-ДОБРИ: Евгени Хаджирусев отбеляза 28 точки плюс 5 асистенции за Черноморец. Георги Боянов вкара 22 плюс 15 борби. Константин Коев се разписа с 18, от които 5 тройки. Андрей Иванов оформи дабъл-дабъл – 12 и 13 борби.

Николай Стоянов бе най-добър за Спартак с 16 точки и 5 борби. Димитър Маринчешки остави срещу името си 15. Максим Корниенко достигна до двойните показатели – 14 точки и 11 борби. Мартин Маринов остана с 12.

РАЗВИТИЕТО: След няколко равностойни минути плевенчани поведоха с 14:7 чрез Николай Стоянов, Димитър Маринчешки и Божидар Аврамов. Гостите отвърнаха чрез Георги Боянов и Евгени Хаджирусев за 19:20 в края на първата част. През втория период Андрей Иванов, Константин Коев и Евгени Хаджирусев обърнаха нещата в полза на Черноморец за 33:27. Спартак се събра и се върна чрез Божидар Аврамов и Максим Корниенко за 36:35. Последваха няколко смени на водачеството преди Георги Боянов да фиксира равенство за 39:39 след 20 минути.

След паузата Константин Коев и Георги Боянов бяха точни зад дъгата за 47:40 и Черноморец отново излезе напред. Спартак отговори чрез Николай Стоянов, Коча Йовович и Димитър Маринчешки за 49:47. Двата отбора не спираха да се надлъгват, а след 30 минути резултатът бе 64:63 в полза на домакините. През последната четвърт Симеон Илиев и Димитър Маринчешки дадоха ново лидерство на Спартак за 71:66. Константин Коев, Евгени Хаджирусев, Андрей Иванов и Георги Боянов върнаха устрема на „акулите“ за 81:73. Николай Стоянов и Мартин Маринов дадоха нов шанс на Спартак след 84:85 28 секунди преди сирената, но след това никой не успя да вкара.

И ОЩЕ: Божидар Аврамов не игра през второто полувреме, заради травма в коляното.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Третият мач в серията между Черноморец и Спартак ще бъде в неделя (8 май) в зала „Бойчо Брънзов“ в Бургас.
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

5 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани