14.4 C
София
вторник, април 16, 2024
НачалоНационални отбориЧерна гора без Никола Вучевич на европейското

Черна гора без Никола Вучевич на европейското

Центърът нe попадна в разширения състав на "соколите" за турнирите през август и септември

Черна гора изглежда ще бъде без Никола Вучевич на европейското първенство през септември. Името на центъра не попадна в разширения състав на селекционера Бошко Радович, който бе обявен от местната федерация.

Според информацията, Никола Вучевич е уточнил пред ръководството на черногорската централа, че би искал да почива и да прекара повече време със семейството си през това лято. Сред повиканите от Радович не е и Данило Николич.

За поста на натурализиран играч в лагера на Черна гора ще се борят Кендрик Пери и Джона Радебау.

В състава са включени още баскетболисти като Боян Дублевич, Никола Иванович и Дино Радончич, както и Джордже Йованович, Наманя Радович, Филип Анджушич и Марко Симонович.

Черна гора е в група А на Евробаскет 2022 заедно с България, Турция, Испания, Белгия и Грузия. Първият мач на „соколите“ на шампионата на Стария континент ще бъде на 1 септември срещу селекцията на Ергин Атаман.

Освен това, Черна гора ще участва във втория етап на квалификациите за световното първенство през 2023 г. През август момчетата на Бошко Радович ще имат за съперници Босна и Херцеговина и Литва.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани