3 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНационални отбориЧавдар Костов: Националният отбор е голям подиум

Чавдар Костов: Националният отбор е голям подиум

Всеки трябва да играе с голямо желание, добави капитанът на България

Хареса ми, че всички момчета, които влязоха в мача, играха с много желание и енергия, и затова резултатът е такъв. Това искаше от нас треньорът – да играем с много голяма енергия, бърз баскетбол и днес се получи”, сподели капитанът на България Чавдар Костов след убедителния успех над Кипър с 88:55 в първия мач от преквалификациите за европейското през 2025 г. 

“Не мисля, че трябва да пестим енергията си. Тези двубои с по-слаби противници ще ни дойдат доста добре и за самочувствие. Все пак имахме доста тежък турнир в Чехия, там играхме с доста силни отбори, които не са на нашето ниво“, добави гардът, който се разписа с 9 точки, 1 борба и 2 асистенции за малко повече от 22 минути в игра. 

България даде урок на Кипър в предварителните квалификации за европейското през 2025 г. (видео)

Надявам се с всяка следваща година да има все по-млади момчета в националния отбор. Имаме доста талантливи играчи при подрастващите. Националният отбор е голям подиум, на който много тимове могат да те видят, така че всеки трябва да играе с голямо желание. Иван Алипиев го показва. Това за него е един шанс. Ако попадне сред 12-те за Евробаскет, му пожелавам да направи едно хубаво европейско“, каза още националът. 

Всичко под 15-20 точки за нас срещу Румъния ще бъде лошо. Ние сме тотален фаворит и в двата мача, така че трябва да подходим по същия начин“, смята Чавдар Костов. 

ПрезGoogle
ИзточникNova Sport
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани