Чавдар Костов избра Рилски спортист

Първо ново попълнение за самоковци

693

Рилски спортист представи първото си ново попълнение. Самоковци се подсилиха, като добавиха към ростера си Чавдар Костов, който по-рано днес официално е подписал своя договор. Интерес към него имаше и от страна на ЦСКА.

196-сантиметровият гард преминава през Лукойл Академик и Левски по българските терени, а в чужбина играе за гръцките Кавала и Кими, австрийския Гюсинг и македонския Работнички.

6-кратен шампион и 3-кратен носител на България. Има и Суперкупа със „сините“ от 2019 г. в последния си период. Първенец и носител на Купата на Австрия от 2015 г. Има и злато от шампионата в Северна Македония от 2018 г. През 2019 г. става и МVP в турнира за Купата на западната ни съседка.

Снимката е обект на авторско право и принадлежи на LAP.BG

В последните три сезона Чавдар Костов носи екипа на Левски. През 2021/2022 той записва средно по средно по 15 точки, 4.2 борби и 2.5 асистенции в общо 22 мача на столичани по родните терени, както и средни показатели от 14.8 точки, 3.8 борби и 3 асистенции в 4 двубоя в Delasport Балканска лига.

Снимката е обект на авторско право и принадлежи на LAP.BG

Чавдар Костов е национал на България и капитан на представителния ни тим. Той ще бъде част от състава за подготовката за предквалификациите за шампионата на Стария континент през 2025 г., които ще се играят през август, и за Евробаскет 2022.

ЧРЕЗGoogle
ИЗТОЧНИКRilskibasket.com
Предишна статияНационалите до 20 г. на 1/4-финал на европейското, въпреки загубата от Ирландия (видео)
Следваща статияНиколай Стоянов ще води нападението на Спартак и през 2022/2023
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."