13.8 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоЕвропаЦървена Звезда с шестa титла в Адриатическата лига (видео)

Цървена Звезда с шестa титла в Адриатическата лига (видео)

Петият мач от финалите в турнира отново не мина без инциденти

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Цървена Звезда ликува в Адриатическата лига за шести път в историята си. Това се случи, след като отборът Деян Радонич, който преди време бе наставник и на Павлин Иванов в Будучност, повали Партизан с 80:77 в решителния пети мач от финалната серия, който се проведе в зала „Пионир“.

И ОЩЕ: Срещата бе прекъсната на няколко пъти, като последният за около час, заради поведението на феновете по трибуните. Привържениците изсипаха към паркета огромен брой предмети, което накара съдиите да вземат решение залата да бъде изпразнена.

НАЙ-ДОБРИ: Деян Давидовац вкара 15 точки за Цървена Звезда, които допълни с 6 борби. Нейт Уолтърс добави 12 и 7 асистенции. Никола Калинич се отчете с 11 точки и 6 борби. Лука Митрович финишира с 10. МVP на последната фаза в турнира стана Огнен Добрич.

Кевин Пънтър бе най-резултатен за Партизан с 27 точки, включително и 5 тройки. Алекса Аврамович се разписа с 12 и 5 борби. Далас Мур остана с 11 точки.

КЛЮЧЪТ: 1.05 мин. преди края резултатът бе равен за 75:75, а топката се озова в ръцете на Нейт Уолтърс, който бе точен зад дъгата. Алекса Аврамович намали до 76:78, но успешни наказателни удари на Деян Давидовац сложиха точка на спора с крайното 80:77.

ОТ ТРИБУНИТЕ: Двубоят бе уважен от баскетболиста на Чикаго в НБА Никола Вучевич.

СТАТИСТИКА ОТ ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани