21.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияЦСКА с първа победа в НБЛ след 13 години пауза (видео)

ЦСКА с първа победа в НБЛ след 13 години пауза (видео)

"Армейците" надвиха Шумен

КАКВО СЕ СЛУЧИ: ЦСКА записа първа победа в мъжкия ни елит, след като се завърна в него след 13-годишна пауза. Отборът на Росен Барчовски надви Шумен със 70:68 като гост в първи мач от 2 кръг в НБЛ. „Червените“ са с баланс от 1-1, докато селекцията на Янко Янков е с 2 загуби.

НАЙ-ДОБРИ: Алекс Симеонов завърши с 19 точки и 8 борби за ЦСКА. Зейн Ноулс оформи дабъл-дабъл – 17 и 12 борби. Райли Оуенс се включи от пейката с 10 точки.

Самуел Адеумни също стигна до двойните показатели за Шумен – 17 точки и 10 борби. Джавонте Елис се разписа с 11 и 6 борби. С 10 точки останаха Ореолуапо Идоу и Адриян Секулов, като вторият грабна и 9 борби.

КЛЮЧЪТ: След като изоставаха с 12 точки, „червените“ все пак стигнаха до обрат. През последната четвърт Алекс Симеонов и Зейн Ноулс изведоха напред гостите за 62:59. Шумен не се отказа и чрез Самуел Адеумни и Георги Кендеров постави равенство на таблото за 62:62 в средата на периода. ЦСКА отново взе лидерството чрез Виктор Гергов и Венцислав Петков за 70:65. Самуел Адеумни сведе пасива на домакините до 2 точки, но за повече нямаше време.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 22 октомври ЦСКА ще приеме Балкан, докато ден по-късно (б.а. – на 23 октомври) Шумен ще гостува на Черно море Тича. 

СТАТИСТИКА ОТ ШУМЕН – ЦСКА 

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

4 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани