9.6 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияЦСКА овладя 68 борби при четвъртата си поредна победа

ЦСКА овладя 68 борби при четвъртата си поредна победа

Тимът на Христо Ценов се наложи над Шампион 2006

ЦСКА записа четвърта поредна победа в западния регион на ББЛ А група. В среща, изиграна тази вечер в столичната зала „Триадица“, тимът се наложи над намиращия се в дъното на класирането отбор на Шампион 2006 с 90:45.

„Червените“ доминираха по повечето показатели, като голямата разлика дойде най-вече от борбите – 68 срещу 25. Победата бе общо 13-а за ЦСКА от началото на сезона, като тимът има и 12 загуби. Шампион 2006 е с баланс 4-19.

Армейците стартираха мача със серия от 11:2 и още от началото взеха сериозно предимство в подкошието. Съперникът им правеше и много пропуски, като само двама от играчите му успяваха да се разпишат и така след 10 минути ЦСКА водеше с 24:11. Вторият период започна по идентичен начин, но вече преимуществото на „червените“ под коша ставаше все по-осезаемо, като на почивката те се оттеглиха при 53:18 в своя полза.

След паузата като цяло играта бе сравнително равностойна, но преди заключителните 10 минути баскетболистите на Христо Ценов успяха да увеличат още аванса си за 75:34. В оставащото време резултатността спадна, но ЦСКА нямаше проблем да спечели убедително.

Виктор Маргаритов бе най-резултатен за победителите с 21 точки. С дабъл-дабъл са Асен Попов (18 точки и 12 борби) и Филип Каменов (14 точки и 10 борби), а по 11 точки отбелязаха Виктор Гергов и Николай Петков.

За Шампион 2006 единствено Мартин Тодоров завърши с двуцифрен актив, като отбеляза 17 точки и овладя 7 борби. По 9 точки добавиха Никола Давидов и Алекс Атанасов.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани