15.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоБългарияЦСКА и Шумен-2 ще играят за титлата в ББЛ А група

ЦСКА и Шумен-2 ще играят за титлата в ББЛ А група

Двата отбора ще се изправят един срещу друг утре

ЦСКА – Шумен-2 е финалът в ББЛ А група през 2021/2022. Двата отбора ще се изправят един срещу друг утре, след като днес постигнаха две убедителни победи.

ЦСКА записа категоричен успех срещу Чавдар Троян със 104:73 в столичната зала „Триадица“. След размяна на кошове на старта „армейците“ направиха силна серия и след 10 минути игра се откъснаха с 30:14. Баскетболистите на Лъчезар Диков за кратко намалиха изоставането си, но на почивката преднината на „червените“ бе още по-голяма – 53:30. Разликата продължи да расте и след паузата, и макар второто полувреме все пак да бе малко по-равностойно, накрая мачът вече се доиграваше.

Димитър Генов бе най-резултатен за ЦСКА с 29 точки (4 тройки), с 18 е Мартин Русев, Минко Цветанов има 15 (5 тройки). Виктор Гергов оформи трипъл-дабъл – 12 точки, 11 борби и 12 асистенции, а с 12 точки е и Владимир Нанкински. За Чавдар Камен Пенчев се отчете с 18 точки, по 15 отбелязаха Мирослав Славков (7 борби) и Цветослав Острев, а с 14 е Габриел Йонков.

В „Универсиада“ сребърният медалист на Изток Шумен-2 се справи с шампиона на Запад и един от претендентите за титлата Миньор 2015 с 91:72. Двата тима постоянно си разменяха водачеството през първото полувреме и макар съставът от Перник да имаше леко предимство, след силни финални минути съперникът му дръпна с 48:42. Решаваща бе третата четвърт, в която Миньор 2015 успя да отбележи едва пет точки. Това позволи на състава на Янко Янков да натрупа солиден аванс и преди последната част да води със 73:47. Играчите в жълто-черни екипи започнаха да топят изоставането си в края, но то вече бе твърде голямо за търсене на пълен обрат.

Виктор Серафимов бе най-резултатен за Шумен-2 с 20 точки, като направи и 8 асистенции. Милош Чойбашич достигна до дабъл-дабъл – 19 и 16 борби. С 13 точки е Константин Паисиев, 11 има Ростислав Тончев, а 10 добави Теодор Димитров. За Миньор 2015 Георги Бързаков отбеляза 20 точки, Мартин Мандалски е с 18, Драгомир Енчев завърши с 14 (7 борби), Христо Гатев записа 12 точки и 9 борби.

Шоутайм и Спортист Своге също спечелиха днешните си мачове от Националните финали в ББЛ А група. Двубоите срещу Бавни и яростни и Хебър бяха последни за четирите отбора в надпреварата, тъй като предварително бе решено утре да има само двубои за медалите и да не се играят срещи за пето и седмо място.

В зала „Универсиада“ шампионът на Изток Шоутайм се наложи над първенеца в регион Център Бавни и яростни със 123:92. Двата тима си размениха по една част през първото полувреме, а на почивката този от Варна водеше с 55:48. Съставът от Плевен стигна до нов обрат след паузата, но много бързо съперникът му си върна водачеството и преди последната част се откъсна с 19 точки, като до края нямаше проблем да задържи аванс и да спечели.

Красимир Димитров бе над всички за победителите с 28 точки, Берк Мехмед вкара 27. За Бавни и яростни Максим Генов се отчете с 23 точки и 9 борби, Христо Ангелов отбеляза 22 точки, а с 20 и 7 борби е Денислав Трифонов.

В дербито на Запад Спортист Своге победи Хебър с 96:84 в зала „Триадица“. До средата на третата част играта вървеше кош за кош, като най-голямата разлика бе 8 точки в полза на баскетболистите на Веселин Веселинов. Именно тогава обаче съставът на Емил Горанов направи пълен обрат и натрупа разлика, която не изпусна до последно.

Симеон Ценов бе близо до трипъл-дабъл за победителите с 21 точки, 11 борби и 7 асистенции. По 17 точки вкараха Мартин Раднев и Иван Тилев (9 борби). За Хебър по 14 точки имат Денис Петков и Юлий Арабаджийски (11 борби).

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани