1.2 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияЦветослав Острев: На всички млади играчи ще кажа, че трябва да имат...

Цветослав Острев: На всички млади играчи ще кажа, че трябва да имат цел, която да следват

Искам да благодаря на всички треньори, с които съм работил, споделя дългогодишният баскетболист на Спартак

Цветослав Острев сложи край на професионалната си кариера и ще продължи като треньор в школата на родния си Чавдар Троян. Това обяви самият той след последния мач на своя Спартак срещу Рилски спортист в НБЛ през 2020/2021.

Цветослав Острев слага край на професионалния си път

За съжаление този сезон не беше много хубав за Спартак. Това са реалностите, имахме проблеми с болни и контузени през целия сезон, както и лош тренировъчен процес. Трудно можем да се сравняваме с отбори като Рилски спортист. Нашият потенциал не е голям, можеше и по-добре да се представим, за да не бъде такава голяма разликата. Не искам да звучи като оправдание. Не се получи, дано през следващия сезон да не се получават такива мачове като този“, заяви Цветослав Острев след последния си двубой с екипа на Спартак.

Като цяло избягвам да се водя от емоциите, аз съм повече практик. Естествено, че има някаква тръпка и носталгия след всичките тези години, в които играх професионален баскетбол. След като мине известно време, ще усетя по-добре тези чувства. На този етап приемам решението за нормално. Аз оставам в баскетбола и ще бъда в залата, но от другата страна. Аз не се отделям от баскетбола, за да ми липсва чак толкова много. Може би ще бъда по-полезен на децата в школата на Чавдар. Те имат нужда от треньор. Може би ще бъда по-полезен като наставник, отколкото като играч“, обясни решението си гардът, който отдаде голяма част от спортната си кариера на плевенския тим.

Преди три години имахме по-боеспособен отбор. Тогава направихме по-добър сезон, за разлика от последните два. Помня и хубавите, и лошите моменти в Спартак. Не мисля, че трябва човек да бяга от тях. Случило се е това, което трябва. Един играч трябва да мине през лошите моменти, за да изгради своя характер, а след това да дойдат и хубавите. Нямам някакво по-специално преживяване, говоря за мачове, тренировъчен процес и разговорите в съблекалнята. Понякога тези емоции са много по-специални от дадена среща“, признава той.

Тодор Тодоров се държи като последния мохикан в тима, за което му правя чест. Не знам как издържа на тази възраст, но той е трудолюбив по природа и спазва режим. Чувства се добре, мога да кажа, че направи нелош сезон. Малко играчи останахме от тези, които играхме под ръководството на Дарин Великов в Спартак. Аз съм на мнение, че когато един играч усети, че не е конкурентноспособен и на нивото, на което трябва да бъде в лигата, наистина трябва да спре. Всеки преценява сам за себе си. В България има и други лиги, в които можеш да играеш, но не на професионално ниво“, каза още Цветослав Острев.

Щеше да бъде хубаво, ако имаше публика, но това е положението. Този сезон е много странен, надявам се за следващия хората да се завърнат в залата и тимът да изглежда много по-добре. Аз ще идвам в залата по време на мачовете и на тренировките, защото всичките момчета са ми близки. Надявам се тимът да вдигне нивото от този сезон и да покаже друго лице с помощта на феновете. Втори пореден сезон без публика ще бъде пагубен за спорта. Малките отбори от гледна точка на бюджет и потенциал имат нужда от фенове. По-силните имат по-дълги пейки и по-силни играчи. При тях не се усеща толкова липсата на публика. В нашия отбор има моменти, в които не играеш добре, но феновете дават този импулс и по този начин можеш да се вдигнеш“, допълва баскетболистът.

Искам да благодаря на всички треньори, с които съм работил. Не искам да ги изреждам, взел съм от всеки по нещо. От всеки съм преценил какво да науча, благодаря на всички наставници. На всички млади играчи ще кажа, че трябва да имат цел, която да следват, независимо от трудностите, които изпитват. Не трябва да се примиряват със ситуацията, защото в крайна сметка това им е работата. Говорим за професионален баскетбол, с това си изкарват хляба. Трябва да са сериозни във всичко – тренировъчен процес, хранителен режим и начин на живот. Нека си набелязват цел, която да следват“, завърши Цветослав Острев.

Цветослав Острев слага край на професионалния си път

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани