19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоБългарияЦветомир Чернокожев за Академик: Радвам се, че бях част от това семейство

Цветомир Чернокожев за Академик: Радвам се, че бях част от това семейство

Вярвам, че тези трудни дни ще преминат и след тях ще има отново хубави моменти, допълва крилото

Цветомир Чернокожев не остана безразличен към тежката съдба, която сполетя Академик София. Крилото израства в тима от Правец, като още като юноша става част от някои от големите успехи на Лукойл Академик.

През последните няколко сезона Цветомир Чернокожев бе сред най-добрите играчи на Академик София, с който участва в НБЛ и в турнира за Купата на България.

Ето какво написа Цветомир Чернокожев в социалните мрежи:  

Изключително неприятно е да се случва подобно нещо, в който и да е отбор без значение в какъв спорт, но още по-тъжно е, когато се случи на отбора, в който си прекарал половината си живот! Знам какво беше Лукойл Академик, когато стъпих за първи път в Правец и все още не мога да повярвам, че се стигна до тук.

Изключително горд съм, че прекарах в този отбор 9 години, изпълнени с много емоции, безброй тренировки и мачове. Минах през много моменти и хубави, и не чак толкова, не е било лесно в никакъв случай, но годините ми там ще останат незабравими със спомените и с приятелствата, които създадох, а те са наистина много, и ако сега бях на 11 и имах възможност да избирам, пак бих избрал да мина по същия път със същите хора.

Още когато ни събираха като малки ние знаехме, че повечето деца само мечтаят да са на нашето място. Условията бяха едни от най-добрите в България, това беше ясно, но друго беше най-хубавото – неописуемата атмосфера, когато печелеха титлите една след друга, в ежедневието си да виждаш идолите си и играчи от изключително високо ниво и да може да попиваш от тях непрекъснато от играта им и от тяхното поведение в залата и извън нея, беше уникално!

Изключително е тежка ситуацията за всички в клуба, за всички момчета, треньори, които остават без работа или без отбори в този труден момент и искам да благодаря, както на треньорите за работата, но и на всички хора, които се грижиха за нас през годините, а те не са никак малко, в залата, там където живеехме и дори в училище. Направиха така, че от нас се искаше да мислим само за баскетбол. Радвам се, че бях част от това семейство!

Вярвам, че тези трудни дни ще преминат и след тях ще има отново хубави моменти!

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани