12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияЦветомир Чернокожев върна Левски към успехите в НБЛ (видео)

Цветомир Чернокожев върна Левски към успехите в НБЛ (видео)

Шампионите пребориха Берое у дома

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Левски се върна към успехите в НБЛ. В столичната зала „Универсиада“ отборът на Тити Папазов се наложи над Берое с 86:68 в мач от 26 кръг в родния елит. Столичани са трети в класирането с баланс от 18-8, докато старозагорци са шести с 13 победи и 13 загуби.

НАЙ-ДОБРИ: Цветомир Чернокожев вкара 27 точки за Левски, като бе 13/14 при стрелбата си от средно разстояние, плюс 7 борби. Зейн Ноулс оформи дабъл-дабъл – 21 и 12 борби. Адонте Паркър приключи с 13 точки и 9 асистенции. Чавдар Костов се разписа с 11, 9 борби и 5 асистенции.

Антон Кук бе най-добър за Берое с 18 точки. Дамян Минков реализира 16 в добавка към 11 борби. Мартин Сотиров остана с 11 точки и 9 борби.

РАЗВИТИЕТО: Домакините бяха по-съсредоточени в началото и чрез Адонте Паркър, Цветомир Чернокожев и Зейн Ноулс поведоха с 19:7. Берое отвърна чрез Михаил Комбаков и Дамян Минков, за да стигне до 17:25 след 10 минути. През втория период старозагорци заличиха пасива си и излязоха напред след успешни акции на Антон Кук и Мартин Сотиров за 29:25. „Сините“ обаче не се забавиха и си върнаха лидерството, водени от Зейн Ноулс, Чавдар Костов и Цветомир Чернокожев, за 47:38 на голямата почивка.

След паузата Седариан Рейнс и Дамян Минков доближиха гостите на 10 точки от съперника след 46:56. Левски отново направи силна серия и чрез Цветомир Чернокожев, Христо Захариев и Чавдар Костов дръпна с 23 точки за 76:53. До финалната сирена домакините не изпуснаха инициативата и стигнаха до победата.

И ОЩЕ: За Левски днес в игра не се появиха Ивица Радич, Марио Литъл и Асен Великов. От другата страна по екип не бяха Александър Янев и Обина Олека.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В последния кръг от редовния сезон в НБЛ Левски ще гостува на Балкан на 26 април, докато в същия ден Берое ще приеме Ямбол.

СТАТИСТИКА ОТ ЛЕВСКИ – БЕРОЕ

Вижте пълен запис на двубоя:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани