Христина Иванова пред BBALL.BG: Пожелавам си положителен край на сезона

Надявам се, че всяка една от нас ще си вземе поуки от представянето в Подгорица, сподели крилото на Монтана 2003

574

Христина Иванова стана Реализатор №1 на Финалната четворка в Адриатическата лига за жени. Последният етап в надпреварата се проведе в Подгорица в края на миналата седмица, а крилото на Монтана 2003 бе над всички сред стрелците и си тръгна от Черна гора с приза. Отборът й обаче остана на четвърто място в крайното класиране.

Пред BBALL.BG Христина Иванова говори за наградата, за представянето на Монтана 2003 в турнира, както и за предизвикателствата пред тима си до края на сезона. Ето и какво сподели тя:

– Изминаха няколко дни от края на финалите в Адриатическата лига. Защо Монтана 2003 не успя да спечели медал в Подгорица?

– За съжаление, единственият ни шанс за спечелване на медал беше бронзът, но може би отборът на Орлови, който за първи път в историята си се класира за Финалната четворка, искаше повече от нас да спечели и превъзмогна умората от предишния ден.

– Какви са твоите впечатления от турнира през този сезон?

– Това беше може би една от най-добрите организации през всичките години, в които сме участвали в турнира. Домакините се бяха постарали много и всичко беше професионално подготвено.

– Ти стана Реализатор №1 на финалите в надпреварата. Какво означава за теб тази награда?

– Радвам се, че успях да отбележа най-много точки за тима, но реално не мога да кажа, че означава много, тъй като отборът ни се представи много под възможностите си.

– За отбора предстои битката за титлата в България. Може ли това, което се случи в Подгорица, да ви даде още по-голяма мотивация за двубоите за златото?

– Надявам се, че всяка една от нас ще си вземе поуки от това представяне и ще излезем в битката за титлата по-мотивирани и съсредоточени.

– През този сезон Монтана 2003 има нов треньор в лицето на Мануел Марков. Какво изисква от вас по време на тренировките?

– Новият ни треньор е доста по-различен като човек и като разбиране за баскетбол от предишният, съответно изисква от нас различни неща, които досега не сме имали като изисквания. Кара ни да тичаме много на бърза атака и да играем бърз и агресивен баскетбол, което на мен много ми допада.

– Какъв искаш да бъде краят на сезона за теб и за Монтана 2003?

– Разбира се, пожелавам си положителен край на сезона и най-вече здраве за мен и целия ни колектив. Това е най-важното в живота.

Предишна статия5 поред за Бостън в НБА (видео)
Следваща статияKУПА БЪЛГАРИЯ 2022: Берое мина през драма с продължение с Черноморец, но стигна до полуфинал
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."