21.4 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНБАХиляди посетиха шампионския парад на Милуоки (видео)

Хиляди посетиха шампионския парад на Милуоки (видео)

В града се отдадоха на парти, невиждано от 50 години

Хиляди фенове изпълниха улиците на Милуоки, за да се насладят на шампионския парад на Бъкс. Янис Адетокунбо и компания триумфираха в НБА за втори път в историята си, след като спечелиха серията за златото през 2020/2021 след 4-2 победи срещу Финикс.

Шествието с автобуса на Милуоки включваше полицаи на коне, пожарна със стълба и кран, както и камиони. Привържениците пък скандираха шумно „Бъкс в 6„, посветено на прогнозата на бившия играч на клуба Брандън Дженингс от 2013 г.

Янис Адетокунбо бе в центъра на вниманието, а компания в автобуса му правеше 1-годишния му син Лиъм. Почитателите на играта пък го наградиха с викове „MVP, MVP„.

Милуоки, направихме го. Направихме го. Това е нашият град, нашият град, Направихме го„, заяви пред развълнуваната тълпа на специално изградена сцена Янис Адетокунбо, който показа и как се стреля от автобуса.

Парадът на Бъкс бе уважен и от семейството на Нийл и Рейчъл Батия, които водеха със себе си 1-месечното си дете.

Това обединява града и го поставя на световната сцена„, смята Нийл Батия и допълва: „Страхотно е за града и за държавата. Просто се събираме всички заедно, за да празнуваме нещо, което не се е случвало от 50 години.

Дългогодишният фен на Милуоки Деймиън Елзи също споделя радостта си.

В моя квартал можете да чуете всички от верандите си да крещят. За град като Милуоки това е нещо голямо„, казва Елзи.

Полицията съобщи, че почти 100 000 души са празнували титлата на Бъкс след шестия мач от финалите в лигата. Въпреки че ситуацията с пандемията от коронавирус е по-добра отколкото преди година, нивата на новите случаи в Уисконсин и в областта се оценяват от властите като високи. През последните две седмици новите случаи са се утроили и вече са по около 80 на ден.

Преди парада здравните служби в града призоваха неваксинираните да носят маски. Малко обаче бяха хората, които по време на събитието спазваха тази препоръка. Властите ще следят ситуацията, а заместник-секретарят на Държавния департамент по здравните услуги Джули Ван Дийк прогнозира покачване на случаите след двете голями струпвания на хора.

Загрижени сме, знаем, че хората искат да празнуват. Знаем и че половината щат е ваксиниран, но другата половина не е. Предполагам, че същото важи и за Милуоки. Не видях половината хора от тълпата да носят маски„, заяви Джули Ван Дийк.

Вижте най-доброто от парада на Бъкс:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани