12.8 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияХебър с победа №20 в ББЛ А група

Хебър с победа №20 в ББЛ А група

Тимът от Пазарджик навъртя 140 точки при визитата си в София

Хебър записа победа срещу Локомотив София в западния регион на ББЛ А група, но по-впечатляващ беше начинът, по който я постигна. В столичната зала „Триадица“ тимът от Пазарджик надви своя съперник със 140:91 с висока успеваемост при стрелбата си за две точки – 52/66 или 78%, независимо че не изигра най-добрия си мач в защита. В тази среща гостите бяха и с едва седем състезатели, като извън състава бе и един от основните играчи Веселин Веселинов.

Победата бе 20-та за Хебър от началото на сезона, като тимът има и 2 загуби, като се изравни на върха с Локомотив 2020. Спортист Своге е плътно след тях, но с мач по-малко. Локомотив София пък остава в средата на таблицата с баланс 9-14.

Въпреки по-късата си ротация, гостите започнаха ударно мача. Само след две минути и половина игра те се откъснаха с 19:2, а след първата четвърт вече бяха напред с 43:17. Високата резултатност продължи и през втория период, а противно на нея Хебър имаше само 4 тройки за цялото първо полувреме. Тимът обаче доминираше осезаемо в подкошието, като стреляше 83% за две точки и на почивката водеше със 79:40.

Тимът от Пазарджик свали малко процента след паузата, но въпреки това продължи да увеличава преднината си. Още преди да е минала третата четвърт тимът прескочи границата от 100 точки, а преди заключителните десет минути водеше със 106:61. Въпреки убедителната разлика, Хебър не се отпусна и в оставащото време направи успеха си още по-изразителен.

Георги Кръстев бе най-резултатен за победителите с 31 точки. Георги Бързаков се отчете с 27, 7 борби и 9 асистенции. Вангел Илиев наниза 24 точки. Георги Кендеров е с 20, 12 борби и 7 асистенции. Паулин Жардим записа 19 точки, 7 борби и 6 асистенции. С 12 точки и 9 борби е Юлий Арабаджийски.

За Локомотив София Димитър Петров се включи от пейката с 21 точки и 7 борби, Радослав Колев вкара 16 точки. С 13 е Георги Цеков. 11 има Бойко Несторов. 10 и 9 асистенции добави Денислав Иванов.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани