3 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългарияХасково стана шампион в ББЛ Б група след победа над Спортни таланти

Хасково стана шампион в ББЛ Б група след победа над Спортни таланти

С бронзовите медали през този сезон завърши Ямбол Б

В ББЛ Б група бе излъчен шампионът през този сезон. Това е домакинът на финалния турнир Хасково, който в мача за златните отличия в зала „Дружба“ победи Спортни таланти с 94:74, а голямата разлика се получи най-вече през третата част.

Цялата първа четвърт вървеше кош за кош, а след десет минути игра домакините водеха с 26:22. Мачът продължи да бъде оспорван и през втория период, като през повечето време Хасково поддържаше крехък аванс и на почивката се оттегли при 44:38 в своя полза. След паузата настъпи подем в играта на тима, който започна да увеличава още аванса си и преди последната част той бе най-големият до момента при 74:53. До края мачът бе сравнително равностоен и домакините спечелиха.

Ивайло Тонев завърши с 29 точки и 9 борби за победителите. Динко Христов е с 25 точки и 11 борби, Владимир Георгиев записа 16 точки и 7 борби, а 11 точки има Виктор Колянов. За вицешампионите от Спортни таланти Майкъл Харт направи дабъл-дабъл от 18 точки и 11 борби, Димитър Търпанов отбеляза 19 точки, с 14 е Васил Христов.

С бронзовите медали в ББЛ Б група през този сезон завърши Ямбол Б, който в малкия финал се наложи над Чардафон Б със 77:60.

Баскетболистите на Николай Костов взеха леко предимство още от самото начало и след десет минути игра водеха с 18:14. В средата на втория период авансът им за първи път стана двуцифрен, а на почивката те се оттеглиха при 46:29 в своя полза. Ямболии продължиха да увеличават преднината си и през второто полувреме, като за кратко тя достигна 24 точки, а последната част започна при 59:40 в тяхна полза. Отборът на Антонио Станков успя да се доближи на 12 точки от своя съперник в оставащото време, но без да може да застраши сериозно преднината му.

Евгени Иванов завърши с 20 точки и 8 борби за победителите, а по 16 точки отбелязаха Стилиян Иванов и Милен Костов (7 точки и 6 борби). За Чардафон Б играещият треньор Антонио Станков бе над всички с 20 точки и 8 борби, Станислав Петров добави 14 точки.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани