10.7 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияХасково – Спортни таланти е финалът в ББЛ Б група

Хасково – Спортни таланти е финалът в ББЛ Б група

Мачовете за медалите са по-късно днес

Хасково и Спортни таланти ще спорят за титлата в ББЛ Б група през този сезон. Двата тима спечелиха на полуфиналите, отстранявайки съответно Чардафон Б и Ямбол Б, като загубилите ще премерят сили в мача за бронза. Двубоите за медалите са по-късно днес в зала „Дружба“, в Хасково.

В първия полуфинал Хасково се наложи над Чардафон Б с 96:72, след като водеше почти през целия мач.

След равностойно начало домакините взеха леко предимство и след първата четвърт водеха с 24:17. Подемът в играта на Хасково продължи и през втория период, като тимът заигра по-стабилно в подкошието и на почивката се откъсна с 56:37. Преднината му достигна 35 точки след паузата, а преди последната част той водеше с 84:52. Чардафон Б успя да заличи част от изоставането си след паузата, но разликата бе твърде голяма за търсене на нещо повече.

Ивайло Тонев отново бе в основата на успеха с 29 точки и 9 борби. Динко Христов завърши с 22 точки и 10 борби, а 15 точки реализира Виктор Колянов. За съперника Антонио Станков бе над всички с 22 точки и 10 борби, Димитър Радев завърши с 19 точки и 7 борби, Стефан Бакалов има 13 точки, 11 добави Петър Митков.

Далеч по-голяма интрига предложи вторият полуфинал, в който Спортни таланти победи Ямбол Б с 81:79 след продължение и куп обрати през целия мач.

Символичните гости в срещата стартираха с 8 безответни точки, но след десет минути игра столичният тим обърна 20:18. През втория период се стигна до няколко смени на водачеството, а на почивката разликата от 2 точки за Спортни таланти се запази – 38:36. Мачът продължи да бъде много оспорван и след паузата с нова серия от обрати, като преди заключителната четвърт този път Ямбол Б имаше леко предимство – 55:53. Две секунди преди края отборът от София водеше с 3 точки, но Евгени Иванов бе фаулиран. Той не трепна и при трите наказателни удара, с което прати мача в продължение – 70:70, но в добавеното време Спортни таланти все пак успя да измъкне успеха. Заради натрупани фаулове мача не довършиха Васил Христов и Майкъл Харт от състава на победителите, както и Мартин Чавдаров, Стилиян Иванов и Евгени Иванов. Това остави Ямбол Б едва с четирима баскетболисти в последните три минути заради по-късата му ротация.

Васил Христов бе най-резултатен за победителите с 16 точки, 15 отбеляза Димитър Търпанов (7 борби), с 14 е Галимир Томов, а 10 вкара Дамян Диков. За съперника Стилиян Иванов реализира 23 точки, Евгени Иванов се отчете с 20 точки и 11 борби, Милен Костов записа 15 точки и 9 борби, а с 10 точки и 11 борби е Мартин Чавдаров.

На петото място завърши Ънстопабъл Б, който спечели служебно мача си срещу Foot Court с 20:0.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани