10.8 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНБАХарлем Глоубтротърс пожелаха в НБА

Харлем Глоубтротърс пожелаха в НБА

Лигата може да се сдобие с нещо наистина специално

НБА продължава да обмисля увеличаване на тимовете, а кандидати изглежда не липсват. Известният тим на Харлем Глоубтротърс, който е популярен с атлетичните си изпълнения по време на демонстративни мачове, е готов да преговаря с лигата.

Като организация, чиято легендарна история е дълбоко вкоренена в историята на НБА, Харлем Глоубтротърс с нетърпение очакват най-накрая да седнат на масата. Нашите играчи допринесоха за интегрирането на лигата през 1949 г. Бяхме горди, когато нашите състезатели бяха повикани в отбори на НБА. Сега, след години на привличане на най-добрите чернокожи играчи, е време НБА да признае приноса ни за баскетбола. Тъй като лигата вече обмисля разширяване, времето дойде. Харлем Глоубтротърс са готови да преговарят за създаването на клуб„, гласи официалното изявление на Харлем Глоубтротърс.

Харлем Глоубтротърс са основни през 1926 г. в Чикаго. През 1939 г. те участват в Световното баскетболно първенство за професионалисти. В края на 40-те години тимът играе мачове с Лейкърс. Именно тези срещи създават възможността чернокожи баскетболисти да могат да играят в НБА, като първият такъв е Чък Купър, който дебютира за Бостън през 1950 г. Част от него са били още играчи като Уилт Чембърлейн, Кони Хоукинс и Нат Клифтън.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани