12.7 C
София
петък, март 29, 2024
НачалоБългарияФренски тим с оферта към Божидар Аврамов

Френски тим с оферта към Божидар Аврамов

Изявите на гарда през последните месеци са привлeкли вниманието на Лил

Един от най-добрите български баскетболисти Божидар Аврамов е привлякъл вниманието на тимове от Франция. Според информация на BBALL.BG, варненецът има оферта Лил, където преди време игра Павел Маринов.

За последно в чужбина Божидар Аврамов се изявявa в румънския Питещ през 2019 г. Освен това, в кариерата си досега той преминава още през Плоещ в северната ни съседка, през Казерта в Италия, през Олимпия Лариса в Гърция, както и през испанските Валенсия и Гандия.

У нас 196-сантиметровият гард защитава цветовете на родния Черно море, Лукойл Академик, Левски Лукойл и Балкан. 6-кратен шампион на страната със „студентите“, както и носител на 3 Купи и 1 Суперкупа с този тим. С Левски Лукойл има титлата в НБЛ през 2018 г., както тогава е избран и за MVP на финалите, а освен това, завоюва още трофея в Балканската лига и Суперкупата.

През последните два сезона Божидар Аврамов игра за Балкан, като през 2020/2021 с него достигна до 1/4-финалите във ФИБА Къп. През миналия сезон той записва средно по 10.8 точки, 2.8 борби и 4.6 асистенции в общо 35 мача на ботевградчани във всички турнири в България, както и средни показатели от 14.2 точки, 2.2 борби и 2.4 асистенции в общо 5 двубоя във ФИБА Къп.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани