3 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоНационални отбориФренската федерация заплашва Томас Юртел с изгонване от националния отбор

Френската федерация заплашва Томас Юртел с изгонване от националния отбор

След като подписа със Зенит, гардът е нарушил подписана от него декларация

Френската федерация e готова да отстоява позицията си относно Русия и участието на местни състезатели и треньори за клубове от тази страна. Преди няколко месеца стана ясно, че всеки представител на националните отбори на Франция ще бъде наказван, ако подпише с руски клуб.

Подобна санкция грози и сребърният медалист от Евробаскет 2022 Томас Юртел. Преди ден гардът е подписал договор със Зенит за 1+1 година, което е пряко нарушение на подписаната от него декларация на френска земя това лято.

Ако Юртел играе за руски клуб, неговият ангажимент няма да бъде спазен. В такъв случай плеймейкърът няма да участва в следващите международни състезания, включително Олимпийските игри през 2024 г., в съответствие с решението, взето от Федералната служба от 28 юли“, се казва в изявление на френската федерация.

С представителния тим на своята родина 33-годишният баскетболист играе на редици големи форуми в последното десетилетие. Това са Евробаскет 2013 в Словения, където достига до златото, световното първенство през 2014 г. в Испания, Олимпиадите в Рио през 2016 г. и през 2021 г. в Токио, както и европейското, което приключи преди няколко дни.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани