7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоОще от светаТОКИО 2020Франция стопира серия от 25 поредни успеха на САЩ на Олимпиади (видео)

Франция стопира серия от 25 поредни успеха на САЩ на Олимпиади (видео)

Първа загуба за американците на Игрите от 17 години насам

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Франция взе предимство в група А на Олимпиaдата, след като повали шампионите от последното издание на Игрите в Рио де Жанейро САЩ. В първия си мач от турнира в Токио отборът на Венсан Коле надви американците с 83:76.

И ОЩЕ: Французите прекъснаха серията на съперника от 25 поредни победи на Олимпиади. За последно САЩ са с наведени глави през 2004 г. в Атина, а тогава в ролята на палач е Аржентина.

НАЙ-ДОБРИ: Еван Фурние наказа съперника с 28 точки, като бе 11/22 при стрелбата си от игра. На сметката на Франция крилото остави още 4 борби, 1 открадната топка и 1 чадър за 34 минути.

От неговите колеги Руди Гобер остана на крачка от дабъл-дабъл – 14 точки и 9 борби. Нандо Де Коло се разписа с 13, 5 борби и 5 асистенции.

Няколко дни след като стана шампион в НБА с Милуоки Жрю Холидей облече екипа на САЩ, за да отбележи 18 точки плюс 7 борби. Бам Адебайо финишира с 12 и 10 борби. Деймиън Лилард и Кевин Дюрант останаха съответно с по 11 и 10 точки.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: Селекцията на Грег Попович имаше предимство през първото полувреме и излезе напред с 45:37. Не така обаче стояха нещата през третия период, когато Франция постепенно обърна нещата в своя полза и чрез Руди Гобер, Еван Фурние и Нандо Де Коло излезе напред с 62:56. През последната четвърт САЩ намалиха до 74:76, но Еван Фурние и компания приключиха всичко с крайното 83:76.

КАКВО ПРЕДСТОИ: На 28 юли Франция ще излезе срещу Чехия, а САЩ ще спорят с Иран. 

СТАТИСТИКА ОТ ФРАНЦИЯ – САЩ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани