14.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоОще от светаТОКИО 2020Франция отвя Сърбия и взе бронза при дамите в Токио

Франция отвя Сърбия и взе бронза при дамите в Токио

14 тройки свършиха работа на европейския вицешампион срещу Сърбия

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Франция спечели първи бронз в историята си от Олимпийски игри в турнира при жените. В Токио селекцията на Валъри Гарние се наложи над Сърбия с 91:76 в битката за третото място при дамите.

И ОЩЕ: Това е второ отличие за французойките от Игрите след среброто в Лондон през 2012 г. Така те си върнаха на съперника за загубата на финала на Евробаскет 2021 с 54:63.

НАЙ-ДОБРИ: Габи Уилямс отбеляза 17 точки за Франция плюс 8 борби. Енден Мийем добави 16 и 5 борби. Сандрин Груда приключи с 14 точки и 5 борби. Марин Фоту вкара 12. 

Ивон Андерсън бе най-резултатна за Сърбия с 24 точки и 5 асистенции. Йелена Брукс остана с 14, 6 борби и 5 асистенции, като изигра последния си мач на международно ниво заедно със съотборничката си Соня Васич.

КЛЮЧЪТ: Франция показа по-точен мерник в стрелбата от тройката – 14/27 срещу 5/18 за съперника. Освен това, Габи Уилямс и компания имаха предимство в точките от втори шанс – 18 срещу 8 за Сърбия.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Утре (8 август) от 5.30 ч. българско време САЩ ще играят срещу Япония в битката за златото при дамите. 

СТАТИСТИКА ОТ СЪРБИЯ – ФРАНЦИЯ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани