11.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоНБАФиникс с клубен рекорд и 2-0 срещу Далас (видео)

Финикс с клубен рекорд и 2-0 срещу Далас (видео)

Крис Пол даде искрата на "слънцата" в последната четвърт

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Финикс направи още една стъпка към финалите в Западната конференция на НБА. „Слънцата“ се наложиха над Далас със 129:109 у дома и вече са напред с 2-0 победи в серията от втория кръг на плейофите в най-силното първенство в света.

НАЙ-ДОБРИ: Девин Букър се отчете с 30 точки за Финикс, от които 5 тройки. Крис Пол го последва с 28, 6 борби и 8 асистенции. Джей Краудър вкара 15 точки плюс 7 борби.

Лука Дончич отново бе над всички за Далас с 35 точки, 5 борби и 7 асистенции. Реджи Бълок се разписа с 16. Спенсър Динуиди остана с 11 точки.

КЛЮЧЪТ: Крис Пол, който ще навърши 37 години след ден, се развихри в последната четвърт и даде импулс на Сънс. Гардът реализира 14 точки в този период и почти сам изкова победата на домакините, която бе 11-та поредна над този съперник в лигата, ако се вземат под внимание и мачовете от редовния сезон.

И ОЩЕ: Отборът на Монти Уилямс приключи срещата с успевамост в стрелбата от игра 64.5% (б.а. – рекорд за клуба в плейофен мач), включително 52% зад дъгата. Сънс взеха и борбата – общо 34 срещу 25 овладени под двата ринга топки.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Играе се до четири успеха в седем двубоя. Следващият мач между Далас и Финикс ще бъде на 7 май. 

СТАТИСТИКА ОТ ФИНИКС – ДАЛАС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани