7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНБАФиникс помрачи завръщането на Янис, поведе с 1-0 във финалите в НБА...

Финикс помрачи завръщането на Янис, поведе с 1-0 във финалите в НБА (видео)

Крис Пол отбеляза 32 точки при дебюта си в последната решаваща серия в лигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Финикс стартира с победа във финалната серия в НБА през този сезон. Пред своята публика „слънцата“ се наложиха над Милуоки със 118:105, за да поведат с 1-0 в битката за титлата в най-силното първенство в света.

НАЙ-ДОБРИ: Крис Пол реализира 32 точки в първия си финал след 16 сезона в НБА, като остави на сметката на Финикс и 9 асистенции. Девин Букър се разписа с 27 и 6 асистенции. Диандре Ейтън оформи дабъл-дабъл – 22 точки и 19 борби.

Крис Мидълтън бе най-добър за Милуоки с 29 точки и 7 борби. Янис Адетокунбо се завърна в игра с 20 и 17 борби. Брук Лопес остана със 17 точки и 6 борби.

КЛЮЧОВИЯТ МОМЕНТ: В третия си финал в историята Сънс прекършиха съперника през третия период, а това се случи заради Крис Пол, който реализира 16 точки. Той и Диандре Ейтън изведоха домакините до 88:68 2.20 мин. преди края на тази част.

И ОЩЕ: Двубоят бе първи от финали във Финикс от мач №6 през 1993 г., когато Майкъл Джордан и Чикаго триумфират с третата си поредна титла. Преди това Сънс са в спора за златото и през 1976 г.

КАКВО ПРЕДСТОИ: Следващият мач между Финикс и Милуоки ще бъде на 9 юли.

СТАТИСТИКА ОТ ФИНИКС – МИЛУОКИ

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани