7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНБАФиникс на финал на Запад след 11-годишна пауза (видео)

Финикс на финал на Запад след 11-годишна пауза (видео)

Никола Йокич бе изгонен, от Денвър недоволни от решението

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Финикс се класира на финал в Западната конференция на НБА за първи път от 11 години насaм. Това стана факт, след като „слънцата“ елиминираха Денвър с 4-0 победи в полуфиналната плейофна серия. Резултатът от мач №4 е 125:118 в полза на Сънс.

НАЙ-ДОБРИ: Крис Пол отново бе на висота и навъртя 37 точки за Финикс, като бе 14/19 при стрелбата си от игра, допълнени от 7 асистенции. Девин Букър добави 34 и 11 борби. Майкъл Бриджис завърши с 14 точки и 6 борби.

Уил Бартън бе най-резултатен за Денвър с 25 точки и 5 борби. Никола Йокич се отчете с 22 и 11 борби, но не завърши срещата. Майкъл Портър Джуниър остана с 20 тoчки.

И ОЩЕ: MVP в НБА Никола Йокич бе изгонен, след като получи умишлен фаул от 2-ри тип за удар в лицето на Камерън Пейн 4 минути преди края на третата част. Секунди след това сърбинът влезе в конфликт с Девин Букър, който му поиска обяснение за станалото. Двамата получиха по едно техническо за ситуацията. След преразглеждане на записа реферите пратиха в съблекалнята центъра на Денвър. От лагера на Нъгетс обявиха след мача, че не са съгласни с отсъждането.

КАКВО ПРЕДСТОИ: След рекордната си седма поредна победа в плейофите на НБА Финикс ще очаква на финала на Запад победителя от двойката Юта/Клипърс. 

СТАТИСТИКА ОТ ДЕНВЪР – ФИНИКС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани