14.8 C
София
сряда, април 24, 2024
НачалоНБАФиналист от световното подсилва Оклахома (видео)

Финалист от световното подсилва Оклахома (видео)

Габриел Дек подписа с Тъндър за четири години

Оклахома подсили редиците си с ново попълнение. Сребърният медалист от световното първенство в Китай през 2019 г. Габриел Дек e подписал договор с клуба за четири години и $14.5 млн., съобщават медиите отвъд океана.

26-годишният аржентинец напусна Реал Мадрид, след като тимът си осигури място в плейофите на Евролигата. Той стана вторият през този сезон, който си тръгва от „Белия балет“, за да се присъедини към клуб от НБА след сънародника си Факундо Кампацо.

Габриел Дек прекара три години в испанската столица, като на сметката си с Реал Мадрид има шампионската титла в ACB лигата през 2019 г., Купата на Краля от 2020 г. и 3 Суперкупи. В кариерата си досега той преминава още през Сан Лоренцо и Куимса в родината си.

През 2020/2021 Габриел Дек записва средно 10 точки, 4 борби и 1.5 асистенции в 21 мача на Реал в испанския елит, както и 8.8 борби, 3.6 борби и 1.1 завършващи подавания в 31 двубоя на мадридчани в Евролигата.

Вижте го сами:

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани