7.9 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоНационални отбориФИБА постави България на 23-то място в класация преди Евробаскет

ФИБА постави България на 23-то място в класация преди Евробаскет

Ранкингът е направен на базата на представянето на отборите в контролите преди шампионата през септември

13 дни преди старта на Евробаскет 2022 ФИБА обнови класацията си с отборите, които ще се включат в турнира през септември. България заема 23-то място в ранкинга, който отразява представянето на тимовете въз основа на контролите им до момента.

Две поражения не донесоха на България най-добрия старт на подготовката. След като загуби от Чехия с 60:93, тимът отстъпи и на Хърватия с 68:98 в последната си проверка, но бе без основни фигури като Дий Бост и Александър Везенков. Следват предварителните квалификации за Евробаскет 2025″, пишат анализаторите за представителния ни тим преди европейското.

„Лъвовете“ ще загреят за шампионата на Стария континент с мачове срещу Кипър и Румъния, съответно на 25 и 28 август. Срещите ще се проведат в „Арена Самоков“.

На 1 септември от 14.30 ч. в „Арена Тбилиси“ България ще излезе срещу световния шампион Испания в първия си двубой от група А на Евробаскет 2022. Другите тимове в този поток са Турция, Белгия, Грузия и Черна гора.

В Топ 5 на класацията на ФИБА са отборите на Словения, Франция, Гърция, Литва и Сърбия. 

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани