19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНационални отбориФИБА избра Борислава Христова за най-полезна за България след мачовете със Сърбия...

ФИБА избра Борислава Христова за най-полезна за България след мачовете със Сърбия и Хърватия

Баскетболистката на румънския Сепси измъчи доста съперниците ни в последните мачове от евроквалификациите този месец

ФИБА обърна внимание на Борислава Христова и нейното представяне в последния игрови прозорец от европейските квалификации при жените. Баскетболистката на румънския Сепси бе избрана за Най-полезната състезателка от представителния ни тим след двата мача срещу Сърбия и Хърватия, които се изиграха в края на миналата седмица.

„Както и в предишния прозорец, Борислава Христова бе единствената реална заплаха за България. Въпреки че срещу нея защитите на Сърбия и Хърватия обърнаха сериозно внимание, тя успя да намери място сред реализаторите за своя тим„, пишат от ФИБА за българката.

На сметката на националния ни отбор в този игрови прозорец Борислава Христова оставя средни показатели 17 точки, 5.5 борби и 4.5 асистенции. Въпреки усилията й обаче България допусна загуби, съответно от Сърбия с 51:79 и от Хърватия със 74:93.

Представителният ни тим при жените е с баланс от 0-3 и е на последно място в група Е, като вече няма шансове да продължи напред. За България предстои още един мач в тези пресявки, срещу Сърбия на 12 февруари 2023 г.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани