13.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоОще от светаТОКИО 2020ФИБА залага на равенството между половете за 3x3 баскетбола на Олимпиадата

ФИБА залага на равенството между половете за 3×3 баскетбола на Олимпиадата

Искахме да изпратим силно и положително послание, заяви генералният секретар на международната централа Андреас Заклис

ФИБА прие концепция за равенство между половете в един от новите олимпийски спортове – 3×3 баскетбол. Tурнирите при мъжете и жените в Токио вече започнаха, а мачовете ще продължат до 28 юли.

Според информацията, в надпреварите участват еднакъв брой състезатели при мъжете и при дамите, съдии, организатори, водещи и диджеи. Популяризирането на женския баскетбол е един от приоритетите на ФИБА в периода от 2019 до 2023 г.

Искахме да използваме сцена като Олимпийските игри, за да изпратим силно и положително послание за необходимостта от паритет. Това е от първостепенно значение в баскетбола, особено в 3×3“, каза генералният секретар на ФИБА ​​Андреас Заклис.

В Токио има осем мъжки и осем женски отбора (б.а. – по 32-ма спортисти от всеки пол). Те ще играят на един и същи терен, с едни и същи топки, в едни и същи дни. Срещите ще се редуват, а вие можете да ги наблюдавате тук

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани