8.9 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоНБАФеноменален Бътлър вгорчи живота на Лейкърс за 1-2 във финалите в НБА...

Феноменален Бътлър вгорчи живота на Лейкърс за 1-2 във финалите в НБА (видео)

Бившият възпитаник на университета Маркет стана едва третият в историята с трипъл-дабъл с 40 точки в последната серия в лигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Маями доказа, че не се предава лесно и ще се бори за титлата в НБА. Макар и без двама от титулярите си Горан Драгич и Бам Адебайо, “горещите” намериха сили да подчинят Лос Анджелис Лейкърс със 115:104 и да намалят до 1-2 победи в дуела за златото в най-силното първенство в света.

НАЙ-ДОБРИ: Джими Бътлър се оказа големият герой на Маями! Бившият възпитаник на университета Маркет избухна с трипъл-дабъл, като остави срещу името си 40 точки, 11 борби и 13 асистенции, допълнени от 2 откраднати топки и 2 чадъра за 45 минути. При стрелбата си участникът в 5 издания на Мача на звездите отвъд океана бе 14/20 от средно разстояние и 12/14 от линията за изпълнение на наказателни удари.

От неговите съотборници Тайлър Хиро и Кели Олиник се отчетоха с по 17 точки. Дънкан Робинсън се разписа с 12.

Леброн Джеймс бе най-резултатен за Лейкърс с 25 точки, 10 борби и 8 асистенции. Маркийф Морис и Кайл Кузма отбелязаха по 19.

ПОВРАТНА ТОЧКА: На няколко пъти по време на двубоя Хийт излизаха напред с двуцифрена преднина, съответно с 12, 13 и 14 точки, но Лейкърс все намериха начин да я стопят. Последният щурм бе за Бътлър и за “горещите”, дошъл във финалните акорди, за да им донесе първи триумф във финалите в НБА. Единственият друг път, когато Маями изостава с 0-2 в последната серия в лигата е през 2006 г., когато става шампион, воден от Дуейн Уейд.

И ОЩЕ: Джими Бътлър стана едва третият баскетболист в историята на НБА, регистрирал трипъл-дабъл с 40 точки във финали. Другите двама са Леброн Джеймс и легендата Джери Уест.

КАКВО ПРЕДСТОИ: В серията се играе до четири победи от седем двубоя. Мач №4 между Маями и Лейкърс ще бъде на 7 октомври.

СТАТИСТИКА ОТ МАЯМИ – ЛЕЙКЪРС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани