7.4 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоНБАФеновете избраха Диана Таураси за най-великата на всички времена в WNBA (видео)

Феновете избраха Диана Таураси за най-великата на всички времена в WNBA (видео)

3-кратната шампионка в женската НБА обра oвациите на публиката във Финикс преди първия мач от финалите

Една от най-добрите баскетболистки отвъд океана Диана Таураси получи още едно признание за забележителната си кариера. 39-годишната състезателка бе определена от феновете за най-великата на всички времена в WNBA. 

Това се случи преди първия мач от финалите в женската НБА между Финикс и Чикаго, спечелен от Скай с 91:77. Анкетата бе проведена по случай 25-годишнината от основаването на лигата. В Топ 5 са още баскетболистки като Сю Бърд, Мая Мур, Кандис Паркър и Синтия Купър.

Диана Таураси е реализатор №1 в историята на женската НБА, лидер по отбелязани стрелби от средно-далечно разстояние, както и по отбелязани тройки в редовния сезон и в плейофите. Нейните 14 избора в Идеалния отбор са рекорд за лигата, като има и 10 участия в Мача на звездите.

В своите 17 сезона в WNBA Диана Таураси има 3 шампионски титли с Финикс Меркюри, както и 2 награди за Най-полезен играч на финалите. MVP в WNBA през 2009 г.

Диана Таураси е избрана в драфта на лигата през 2004 г. под №1 от своя отбор. В кариерата си досега тя записва средно по 19.4 точки, 4 борби и 4.3 асистенции в 472 мача.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани