11.7 C
София
четвъртък, април 18, 2024
НачалоЕвропаФенербахче се разправи с Жалгирис (видео)

Фенербахче се разправи с Жалгирис (видео)

Турският гранд се върна към победите в Евролигата

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Фенербахче се върна към познатото си ниво след издънката срещу Валенсия отпреди седмица в Евролигата. Тимът на Игор Кокошков срази Жалгирис с 84:61 у дома в мач от 30 кръг в най-силната клубна надпревара на Стария континент. Турският гранд е с 18 победи и 12 загуби, което му отрежда шесто място в класирането, докато литовците са 11-ти с баланс от 15-15.

НАЙ-ДОБРИ: Ян Весели оформи още един дабъл-дабъл за Фенербахче – 21 точки и 10 борби, допълнени от 5 асистенции. Нандо Де Коло добави 16 и 6 асистенции. ДиШоун Пиер вкара 12 точки.

Лукас Лекавичиус бе най-резултатен за Жалгирис с 12 точки. Томас Уолкъп се разписа с 11. Мариус Григонис остана с 10 точки и 8 асистенции.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: „Фенерите“ надстреляха и пребориха съперника. Домакините бяха точни в 60.5% от опитите си за стрелба от средно разстояние срещу 50% за литовците. Освен това, Ян Весели и компания овладяха 39 срещу 25 борби за Жалгирис.

СТАТИСТИКА ОТ ФЕНЕРБАХЧЕ – ЖАЛГИРИС

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани