12.4 C
София
петък, април 19, 2024
НачалоБългари в чужбинаУнгария е следващата стъпка в кариерата на Йордан Минчев

Унгария е следващата стъпка в кариерата на Йордан Минчев

Крилото ще носи екипа на Орошлани през следващия сезон

Йордан Минчев ще продължи кариерата си в Унгария. Шампионът на България с Левски Лукойл ще облече екипа на Орошлани, който финишира 11-ти в местния елит през миналия сезон. Това потвърдиха от агенцията на играча.

206-сантиметровото крило ще играе в чужбина за пети път в кариерата си. Роденият в Сливен баскетболист прави това за първи път през 2016 г., когато подписва с турския гранд Фенербахче. След това преминава през Вършац, МЗТ Скопие и Истанбул, с който участва във ФИБА Къп през 2019 г. Носител на Купата на Северна Македония през 2018 г.

По родните терени се изявява с Левски Лукойл и Академик София, като през последния сезон със „сините“ игра финал в турнира за Купата на България. В НБЛ пък взе златото, след като столичани биха Рилски спортист с 4-2 победи в серията.

През 2020/2021 Йордан Минчев записва средно по 8 точки, 5.2 борби и 1.4 асистенции в общо 22 мача за Левски Лукойл по родните терени.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани