9.7 C
София
вторник, април 23, 2024
НачалоЕВРОБАСКЕТ 2022Унгария дава още три години на своя селекционер

Унгария дава още три години на своя селекционер

Стоян Ивкович ще води "маджарите" до 2025 г.

Унгария удължи договора на своя треньор Стоян Ивкович. От местната федерация обявиха, че специалистът ще продължи работата си с тима до 2025 г.

56-годишният наставник е начело на „маджарите“ от 2013 г. насам и е архитект на най-успешния период в развитието на унгарския баскетбол. Под негово ръководство отборът участва на Евробаскет 2017, където финишира на 16-то място с баланс от 2-4.

Ще бъде интересно и вълнуващо лято. Отборът има 10 години работа зад гърба си и се наслаждаваме на времето, в което сме заедно. Ще има много играчи от НБА на Евробаскет. Ще бъде страхотно преживяване“, казва Стоян Ивкович.

Унгарците ще бъдат част от европейското през септември. Те са в група B, заедно с Германия, Словения, Литва, Босна и Херцеговина и Франция.

Преди това Унгария ще изиграе и два двубоя от световните квалификации, съответно срещу литовците на 24 август и срещу Чехия на 27-ми.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани