19.8 C
София
четвъртък, март 28, 2024
НачалоНБАУестбрук влезе в още един елитен клуб (видео)

Уестбрук влезе в още един елитен клуб (видео)

Гардът премина границата от 20 000 точки и 8000 асистенции в НБА

Ръсел Уестбрук не се задоволява само със званието Мистър Трипъл-дабъл в НБА, което придоби след последния мач на своя Вашингтон. Гардът стана четвъртият играч в историята на лигата, преминал границата от 20 000 точки и 8000 асистенции в кариерата си.

Преди него с подобно постижение могат да се похвалят легендите Оскар Робъртсън и Гари Пейтън, както и Леброн Джеймс. Към момента Ръсел Уестбрук има общо 21 779 точки и 8019 асистенции в най-силното първенство в света.

Бившият възпитаник на университета в Лос Анджелис става част от НБА през 2008 г., когато е избран под №4 в драфта. Неговото име се свързва с успехите на Оклахома, Хюстън и Вашингтон през последните 13 години. Самият той отдава заслуженото и на тези преди него.

Като дете в Лос Анджелис никога не съм мечтал да съм наравно с играчи като Оскар Робъртсън, Меджик Джонсън, Джейсън Кид и др. Искрено съм благодарен за такива моменти“, сподели Ръсел Уестбрук.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани