5.8 C
София
вторник, март 19, 2024
НачалоБългарияТурнирът 3x3 в Бургас с последно повикване

Турнирът 3×3 в Бургас с последно повикване

Край морето ще се радват на слънцето и играта на 12 и 13 септември

В последните дни на ваканцията всички си мечтаят да са на морския бряг, а Черноморец и Община Бургас направо водят играта при феновете на морето.

Този уикенд Централен плаж Бургас ще осъмне с гледка, подхождаща на Копакабана. На самия бряг на Черно море, до началото на Морската градина ще изникнат две игрища за 3х3 баскетбол с трибуни и всичко нужно за турнир от най-висок клас.

И двата дни (12 и 13 септември) ще са наситени с баскетболни срещи във възрасти от деца до 12 години до професионални състезатели. Спортният фестивал ще бъде порядъчно зареден с музика и настроение, а зрителите също ще могат да отнесат някоя от наградите у дома.

Турнирът за мъже над 18 години ще бъде и първото официално състезание по 3х3 баскетбол за годината в България. Всички участници ще трупат точки за световната ранглиста и ще са част от похода на дисциплината към Олимпийските игри в Токио. Освен купата и медалите, разбира се, най-добрият тим ще си раздели и награден фонд от 1000 лв., а подгласникът ще грабне 500 лв. Таксата за участие в мъжкия турнир е 40 лв. на отбор. Детските възрасти са свободни от такса и отворени за всички желаещи.

Организаторите са предвидили състезанията да се проведат по стройна програма:

Събота (12 септември):

Групова фаза:

10:00 ч. – деца до 12 години;

12:00 ч. – момичета и момчета до 15;

14:00 юноши и девойки до 18;

18:00 мъже над 18;

Неделя (13 септември):

Елиминации и финали:

10:00 ч. – деца до 12 години;

12:00 ч. – момичета и момчета до 15;

14:00 ч. – юноши и девойки до 18;

18:00 ч. – мъже над 18;

В неделя ще има и атрактивни турнири по стрелба от разстояние и забивки. Очакват се именити гости, до които ще може да се докосне всеки фен.

Записването за отбори все още е отворено на play.fiba3x3.com> 3×3 Burgas, като ще можете да го направите и на място, до час преди старта на всяка от надпреварите.

За актуална информация около турнира, посетете и Фейкбук страницата на събитието

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани