13.5 C
София
четвъртък, април 25, 2024
НачалоБългарияТрофеят за Евробаскет 2022 у нас в края на месеца

Трофеят за Евробаскет 2022 у нас в края на месеца

Феновете ще могат да го видят по време на турнира за Купата на България в Ботевград

Трофеят, който ще получи шампионът на Евробаскет 2022 ще гастролира в България през март. Това ще стане по време на Финалната осмица в турнира за Купата на България в Ботевград, която ще се проведе от 24 до 28 март.

Купата, носеща името на бившия президент на ФИБА Европа Николай Семашко, ще бъде изложена и фенове на баскетбола ще могат да се снимат с нея. Специален достъп ще бъде осигурен и на всички бивши баскетболисти, които са защитавали цветовете на България на европейски финали. Повече подробности около престоя на трофея ще бъдат разкрити впоследствие.

Купа „Николай Семашко“ е наречена на родения през 1907 г. руски функционер, който е вицепрезидент на ФИБА между 1960 и 1976 г., и президент на ФИБА Европа от 1967 до 1976 г. Той е автор на няколко труда за физическата подготовка и тренировките на баскетболистите, а от 2007 г. е член на Залата на славата.

Трофеят е представен официално за Евробаскет през 2017 г. и за първи път е спечелен от Словения. Купата е висока 26,5 см и с диаметър 35 см, като е със специална текстура, наподобяваща баскетболна топка.

ПрезGoogle
ИзточникБФБ
Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани