9.2 C
София
събота, април 20, 2024
НачалоНБАТрипъл-дабъл №43 за Никола Йокич и триумф за Денвър (видео)

Трипъл-дабъл №43 за Никола Йокич и триумф за Денвър (видео)

Сръбският център с рекордните за себе си 18 асистенции и по стъпките на легендата Уилт Чембърлейн

КАКВО СЕ СЛУЧИ: Никола Йокич оформи своя трипъл-дабъл №43 в кариерата си, а Денвър спечели за първи път в НБА през 2020/2021. Нъгетс се наложиха над оределия състав на Хюстън със 124:111 у дома.

НАЙ-ДОБРИ: Джамал Мъри отбеляза 21 точки за Денвър, но изкара последната четвърт на пейката след тежко падане в третия период. Никола Йокич приключи с 19, 12 борби и 18 асистенции. Със същия точков финишира и Пол Милсап.

Хюстън все още не може да разчита на Джон Уол, ДеМаркъс Казънс и Ерик Гордън. В тяхно отсъствие Джеймс Хардън се разписа с 34 точки, 6 борби и 8 асистенции. Крисчън Ууд остана с 23.

СТАТИСТИКАТА НЕ ЛЪЖЕ: Рокетс намалиха до 79:87 в средата на третата четвърт. Денвър обаче отговори със серия от 19-4, за да стигнe до двуцифрен аванс и до финалната сирена не изпусна контрола над двубоя.

И ОЩЕ: Рекордните 18 асистенции на Никола Йокич, с което той подобри личното си постижение в НБА, са и най-многото завършващи подавания, направени от център в последните 52 години. На 19 март 1968 г. легендата Уилт Чембърлейн прави 19 асистенции.

КАКВО ПРЕДСТОИ: След по-малко от 24 часа Денвър ще гостува на Сакраменто, а на 31 декември Хюстън ще играе срещу “кралете”. 

СТАТИСТИКА ОТ ДЕНВЪР – ХЮСТЪН

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани